Premier League: Helgens tips!

29/11/2019

Våre vurderinger av 14. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 14. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Newcastle United - Manchester City B         1,19

Liverpool - Brighton & Hove Albion            H         1,21

Tottenham – Bournemouth    H         1,40

Chelsea - West Ham United  H         1,31

Burnley - Crystal Palace        U         3,35

Southampton – Watford        H         2,15

Wolverhampton Wanderers - Sheffield United        U         3,55

Norwich City – Arsenal         B         1,78

Leicester City – Everton        H         1,67

 

Så går vi over til vårt utvalgte objekt

Manchester United - Aston Villa

Manchester United virket døde og begravet da Sheffield United med atten minutter igjen å spille ledet 2-0 på Bramall Lane. Tre kjappe scoringer i løpet av syv små minutter gjorde at man likevel endte opp med poeng

De snaue ti minuttene med scoringsorgie var uansett noe nær det eneste United kunne se tilbake på med glede. Det nyopprykkede hjemmelaget spilte ball i hatt med sin atskillig mer berømte motstander før pause. Chris Wilders menn er imidlertid ikke et ordinært nyopprykket lag. Dette var lagets sjette strake uten tap, og Chelsea, Arsenal og Tottenham er av lagende som så langt har mislyktes å ta full pott mot The Blades denne sesongen. Den suverene ligalederen Liverpool ble også satt under svært hardt press før de til slutt returnerte til Merseyside med 1-0-seier og tre poeng. Gjestende Uniteds ene poeng er derfor ikke noen katastrofe, men måten det skjedde på er så definitivt bekymringsverdig.

Førsteelleveren Solskjær sendte på banen bør også røskes opp i før man denne helgen får besøk av et annet nyopprykket lag. Midtbaneduoen Andreas Perreira og Fred viste med klartegn at de ikke holder nivået, mens midtstopper Phil Jones nok også snart bør finne annet å gjøre. Solskjærs problem er imidlertid at han er tom for alternativer. Scott McTominay og Paul Pogba er i stand til å redde midtbanen, men begge er ute med skade. United-fansen må bare håpe duoen er tilbake i tide til Manchester-derbyet 7.desember. Før den tid venter altså Villa og Tottenham på Old Trafford, samt tidligere United-boss Jose Mourinho og hans Tottenham i London.

Aston Villa besøker denne helgen Old Trafford til kamp om poeng for første gang siden 16.april 2016. Og dette endte opp som en svært mørk dag i Villas historie. Marcus Rashford scoret kampens eneste mål, og 1-0-seieren til United bekreftet Villas første nedrykk fra toppdivisjonen siden 1987. Å si at dette var kampen som avgjorde Villas skjebne er uansett å dra det veldig langt. 0-1-tapet på Trafford var klubbens niende strake nederlag, og da status fire uker senere ble gjort opp skilte det 22 poeng frem til nærmeste lag over streken.

Nå er Villa tilbake i eliten, og sammenlignet med sesongstarten i 2016 er man godt foran skjema. 13 første kamper i 2016 ga totalt 5 poeng – og frem til nyttår plukket man bare ytterligere 3 poeng. Nå står man bokført med 14 poeng fra første 13, og allerede har man vunnet flere kamper enn man gjorde totalt sesongen 2016/2017.

Det er tett som hagl mellom plass 6 og 17 på Premier League-tabellen, og skulle det – mot alle odds – ende med borteseier på Old Trafford søndag, vil Villa være á poeng med Manchester United. Etter tre strake tap, mot Manchester City, Liverpool og Wolves, var det uansett svært viktig at man tok tre poeng mot Newcastle mandag kveld. Avgitte poeng ville umiddelbart ført Villa inn i nedrykksgjørma, og det ble da også tidlig klart at Villa-spillerne skjønte hva som sto på spill.

Hjemmelagets spillere var på tå hev, og allerede etter en drøy halvtime var det så godt som avgjort. Conor Hourihane hadde da rukket å feie inn et frispark, mens Anwar El Ghazi fra kort hold hadde satt sin fjerde Premier League-scoring for sesongen. Jack Grealish var tilbake etter tre kampers skadefravær, og midtbanedirigenten styrte i kjent stil begivenhetene som han ville.

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Manchester United - Aston Villa (AH 0:1,5)            B         1,61    


Tipsfotball

 

Bookietest2019