På denne dag i 2019: Englands storseier ødelagt av rasisme

25/03/2020

England knuste Montenegro 5-1, men kampen i Podgorica huskes best av avskyelig oppførsel på tribunen.

Gareth Southgates mannskap fortsatte sin triumfferd mot det nå utsatte Europamesterskapet, da de slo Montenegro 5-1 i Podgorica for nøyaktig ett år siden. En dobbel av Ross Barkley, samt scoringer av Michael Keane, Harry Kane og Raheem Sterling sikret engelskmennene kalasseieren, men i ettertid huskes oppgjøret best på grunn av de rasistiske tilropene de engelske spillerne måtte finne seg i gjennom kampen.

Aller verst gikk det utover Raheem Sterling, Danny Rose og Callum Hudson-Odoi, som spilte bare sin andre landskamp for England.

- Det er veldig trist. Vi gjorde en utrolig prestasjon, og en 18-åring i Callum, som startet for første gang, som må stå og svare på spørsmål om rasisme, når denne kvelden bør handle om gleden ved å starte for første gang. Det var klart for alle hva som ble sagt og ropt fra tribunen. Det er uakspetabelt, sa en oppgitt engelsk landslagssjef, Gareth Soutgate, til fremmøtt presse etter kampen.

Tribunerasisme har vært et vedvarende problem i fotballen, og spesielt de siste sesongene. Sterling ga imidlertid perfekt respons idiotien på tribunen ved å først legge hendene mot ørene da han fastsatte sluttresultatet til 5-1, for så å forlate banen i en Montenegro-trøye etter kampslutt. 

Axel With Gogstad

 

Bookietest2019