MANCHESTER mot MERSEYSIDE

15/01/2017

Mer enn poeng på spill når Manchester United får besøk av erkerival Liverpool.

Manchester United – Liverpool: Det er klart for det 226. møtet mellom de to mestvinnende klubbene i engelsk fotball gjennom tidene når Manchester United – Liverpool låser horn på mektige Old Trafford søndag ettermiddag. Kampene mellom de to gigantene blir ikke sjeldent kalt «The Clash of the Titans», og det ikke uten grunn. Til sammen kan klubbene skilte med 38 ligatrofeer, og denne sesongen har Jürgen Klopp for alvor fått Liverpool til å jage sitt 19. ligagull og det første siden 1990. Scouserne er for øyeblikket fem poeng bak ligaleder Chelsea, og er nesten nødt til å vinne på Old Trafford på søndag for å henge med londonerne i gullkampen – noe de helrøde har gjort kun én gang de siste syv årene. Samtidig er de helrøde djevlene også avhengige av tre poeng, for å holde momentumet oppe og forspranget til Chelsea og de øvrige tetlagene til et minimum.


Inviteres til teateret
Manchester United er nemlig ubeseiret i de siste 15 kampene i alle turneringer og i Premier League har José Mourinhos menn vunnet seks på rappen. Ikke så rart da, at portugiseren har invitert samtlige supportere som har tenkt seg til drømmenes teater søndag ettermiddag om å ta del i akten.

- Vi har utrolige fans. Jeg kan bare si fantastiske ting om dem, spesielt fordi du ser ekte supportere når ting ikke går så bra. Da det ikke gikk så godt tidligere i sesongen, så var de alltid bak oss og støttet oss. Så, vi har utrolige fans, og jeg føler at søndag blir en spesiell kamp for oss og en spesiell kamp for Manchester United-fansen, så jeg inviterer dem ikke til teateret for å komme og se på – jeg inviterer dem til å komme og spille sammen med oss, sier Mourinho metaforisk til klubbens hjemmesider.

Hamann tror på United
Oppfordringen er trolig unødvendig, da disse kampene alltid genererer et voldsomt lurveleven på tribunene. Og United-fansen har hatt spesielt mye å juble for de siste månedene og har sett avstanden til topp 4 krympe fra ni til tre poeng. Det er imidlertid fortsatt hele ti poeng opp til ligaleder Chelsea, men United får uventet støtte av tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann, som tror de røde djevlene kan være med å kjempe om klubbens 21. ligagull.

- Før sesongen, tippet jeg at de kom til å vinne ligaen. Jeg er ikke sikker på om ti poeng er for mye å ta igjen, men jeg mener fortsatt at United har den mest talentfulle stallen, og når Mourinhos lag først kommer i gang, er de veldig vanskelige å stoppe. Du er nødt til å se opp for dem i hver eneste turnering og jeg tror de kommer til å være det laget å se opp for i Premier League de kommende månedene, sier den tidligere midtbanegeneralen til Sky Sports.

Opp mot 1 milliard seere
Jürgen Klopp er imidlertid innstilt på å gjøre sin landsmann sine ord til skamme. Liverpool-bossen har sett sitt lag tape kun én av de siste 18 i ligaen og har vunnet fire av sine fem siste. Sist gang tyskeren brynet seg mot José Mourinho, så han sine spillere forgjeves forsøke å bryte ned den solide United-muren på Anfield, en nokså tam affære som endte 0-0. Til tross for at kampen i oktober på ingen måte levde opp til de skyhøye forventningene, bedyrer Klopp at oppgjørene mellom United og Liverpool er av det spektakulære slaget.

- Kampene mot Manchester United er som kampene mot Everton. De stikker seg ut når du sjekker terminlista og det er alltid spesielle kamper. Det er ikke viktig når de spilles eller hvor mange poeng som skiller lagene. Det er et derby og du er nødt til å være klar. Vi kommer til å være klare, forsikrer Liverpool-bossen overfor engelsk presse. Klare kommer også resten av verden til å være. TV-seere over 200 land forventes å sitte klistret foran skjermen og det forventes opp mot en milliard seere verden over – flere enn El Clásico. La festen begynne.

TIPS-HJØRNET
Manchester United - Liverpool
Søndag 15. januar, kl. 17.00, Old Trafford
TV 2 Sport Premium

TIPSET: Liverpool-seier til 3,85 i odds hos Unibet

12-3-0 på de 15 siste og ni strake seirer i alle turneringer for Manchester United som avgjorde med to mål etter pause hjemme mot Hull i ligacupen tirsdag. Zlatan Ibrahimović (a) og Marcos Rojo (f) manglet. 0-0 i omvendte møte, 8-1-1 på ti tilsvarende oppgjør. Liverpool med skuffende U-er mot Sunderland og Plymouth før det ble helt fortjent bortetap for Southampton i cupen onsdag. Der ble Philippe Coutinho (mb) klar. Vi sjanser på at gjestene slår tilbake med seier her.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019