Klopp: - La oss nyte reisen

03/01/2019

Presset vokser på titteljagende Liverpool, men Jürgen Klopp gjør sitt ytterste på å skru ned forventningene.

Det hersker gullfeber i Liverpool-leiren om dagen. Fansen har for alvor begynt å tro på at 2019 er året ventetiden endelig er over for det etterlengtede Premier League-gullet. De røde topper tabellen, og vil gjøre det, uansett hvordan det ender mot regjerende mestere City i kveld.

Med seier, vil Klopps menn ha en luke på hele ti poeng ned til Guardiolas disipler, mens et tap vil kutte forspranget ned til fire. Manchester City gikk på flere uventede tap i desember, men kom tilbake på vinnersporet mot Southampton sist. Nå bør de helst ta innersvingen på Liverpool for å holde liv i gullkampen, og alt ligger til rette for et fyrverkeri av en thriller på Etihad i kveld.

Liverpool ankommer Manchester i feiende form etter å ha vunnet ni strake i ligaen, og the Reds er fremdeles ubeseiret i hjemlig Premier League. Det har naturlig nok skrudd forventningene i været på Merseyside, men Klopp maner til ro før kveldens gigantduell på Etihad.

- Vi er i veldig god form, ja, men vi må fortsatt møte alle topplagene bortsett fra Arsenal. For oss så er målet fremdeles å kvalifisere oss til Champions League, og selv det er ikke sikkert, for de andre lagene kan vinne 17 på rappen. Jeg vet ikke hva som vil skje mellom nå og mai, og hvem vil egentlig det? Jeg vil bare nyte reisen frem til mai, så la oss gjøre det, sier Liverpool-sjefen til Sky Sports.

I opptakten til kveldens thriller har det vært svært mye gjensidig respekt mellom de to managerne. Pep Guardiola har hauset Liverpool opp som Europas beste fotballag, kan hende for å prøve å skru presset over på gjestene fra Merseyside. Klopp er imidlertid rask med å gjengjelde smigeren.

- Jeg liker Pep veldig godt, og jeg beundrer arbeidet hans, han er utrolig. For meg så er han den beste manageren i verden, og det sier jeg ikke fordi han sa de hyggelige tingene om oss. For meg så er Manchester City det beste laget i verden, men det er ikke så viktig. Vi ønsker å slå dem, slår Klopp fast.

Fasiten får vi i kveld.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18