Kan Everton hjelpe byrivalen?

06/02/2019

Liverpools sviktende form fører til at Manchester City nå er oddsfavoritt til Premier League-tittel.

Fremdeles er det Liverpool som troner aller øverst på tabellen, men etter søndagens maktdemonstrasjon mot Arsenal, er det ingen som avskriver Manchester City. Langt derifra. Liverpools sviktende form gjør at det nå er den regjerende mesteren som er bookmakernes favoritt.

Anført av Sergio Agüero og Kevin de Bruyne, kunne City søndag juble for 3-1 over Unai Emerys Arsenal, og dermed slo de lyseblå tilbake etter den høyst uventede glippen mot Newcastle for en uke siden. Når så Liverpool skuffet og bare fikk ett poeng mot West Ham mandag kveld, så kan City igjen stige til topps på tabellen. Seier mot et formløst Everton er alt som kreves. 

Flere melder seg på
Pep Guardiola bedyrer at det er Manchester City, ikke Liverpool, som har det største presset på seg i kampen om ligagullet. City-bossen mener dessuten det er flere om beinet, ikke bare Liverpool og City.
-Tottenham har hele tiden vært der, men også Chelsea og Manchester United vil være der når status gjøres opp. Det er fortsatt 39 poeng å spille om. Det er bare dager siden Liverpool av mange ble kronet mester. I kveld kan vi være forbi, så fort svinger det, sier Guardiola til engelsk presse før onsdagens oppgjør mot Everton som kan føre City tilbake til toppen av tabellen. 

Everton skuffet –igjen 
Guardiola har først og fremst Sergio Agüero å takke for at det ble tre poeng mot Arsenal. Den argentinske målsniken noterte seg for sitt første hat-trick i Premier League denne sesongen, og hans tiende siden han ankom Manchester for syv og et halvt år siden. Dermed er han oppe i 14 fulltreffere i ligaen.
- Jeg er veldig glad. Det var veldig viktig å slå Arsenal, for her om dagen scoret jeg etter 25 sekunder, og likevel tapte vi kampen, sier hat-trick-helten til klubbens hjemmesider.


Nå tar Agüero og kompani den korte turen til Liverpool for å møte ligalederens naboer, Everton. Det går alt annet enn på skinner for Marco Silvas mannskap om dagen, som i helgen tapte fortjent 1-3 hjemme mot Wolverhampton.

Everton forventes ikke å bli gitt formildende omstendigheter av et gulljagende City, og the Toffees har tapt de to siste ligamøtene med Pep Guardiolas menn. Evertons forrige triumf mot onsdagens motstander, var dog imponerende. 15. januar for drøyt to år siden, vant de mørkeblå hele 4-0 hjemme på Goodison. Det er den dag i dag Guardiolas største tap på engelsk jord. Få tror imidlertid på reprise i kveld. 

Siste om lagene
City har gull i blikket, og Everton gis ikke særlige sjanser til å stoppe det himmelblå toget. Hjemmelaget har bare vunnet 3 av sine siste 12 kamper, og siden starten av desember er det bare Huddersfield og Fulham som har plukket færre poeng enn kveldens hjemmelag. Samtidig skal det nevnes at Manchester City har tapt tre av sine siste fem bortekamper. 

Venstreback Lucas Digne returnerer til Everton-troppen etter karantene, mens også midtbanemotoren Idrissa Gueye er tilbake. Den defensive trioen Yerry Mina, Leighton Baines og Phil Jagielka er imidlertid fortsatt ute med skader. 

City må i kjent stil klare seg uten skadeforfulgte Vincent Kompany, men venstreback Benjamin Mendy meldes klar etter kneskade. 

Bookiene uenige med Pep
Pep Guardiola mener flere enn City og Liverpool kan være med i kampen om ligatrofeet, men der er bookmakerne uenige med City-bossen. Oddsen fra Unibet - før kveldens kamp - viser følgende:

Tittelodds:
Manchester City 1,90
Liverpool: 2,10
Tottenham: 17
Manchester United: 251
Chelsea: 301

 


Kim Marki

Bookietest2019