Kampen ingen kan tape

28/09/2018

Det blinker så smått rødt i både Lillestrøm og Stabæk. Lillestrøm anno 2018 vil nødig være det første laget siden 1975 som ikke spiller i den øverste divisjonen.

Lillestrøm – Stabæk: Begge lag står i fare for å rykke ned, og for spesielt Lillestrøm som ligger på direkte nedrykksplass vil en seier være helt nødvendig. 

Ikke siden 1966 har Lillestrøm rykket ned en divisjon. Vi må tilbake til 1975 da klubben ikke spilte i landets øverste divisjon. Det er med andre ord mye som står på spill for Lillestrøm; hvem vil være en del av laget som brøt den utrolige rekken med sesonger på det øverste nivået?

- På vegne av Lillestrøm Sportsklubb vil jeg rette en stor takk til alle som har ønsket å bidra. Nå krysser vi fingrene for et solid oppmøte på Åråsen, og at den gode trenden fra kampen mot Tromsø fortsetter, sier salgssjef Espen Søgård til klubbens hjemmeside.

Direkte nedrykk

Lillestrøm uttaler at målet er å fylle stadion i størst mulig grad. Dette vil hjelpe laget i den viktige kampen mot Stabæk. Klubben ligger som nevnt på direkte nedrykksplass på en 15. plass. Det er ett poeng opp til Start og like mange poeng opp til Stabæk og Strømsgodset. 

På de fem siste kampene har klubben en statistikk på 2-1-2. Det ble seier i den forrige seriekampen hjemme mot Tromsø. Arnór Smárason ble den store helten med sin scoring i det 79 spilleminutt. Torsdag spilte Lillestrøm mot Bryne i cupen, men den kampen ble spilt før Tips gikk i trykken.

Oppi alt dette har mangeårig Lillestrøm-trener Arne Erlandsen fått kreft. Han skal nå gjennom seks uker med strålebehandling og cellegift. 

- Noen dager og perioder i livet er tøffere enn andre. Sånn er det bare. Men både legen og jeg har god tro på at dette skal gå bra. Jeg skal bli frisk så fort som mulig. Og jeg skal tilbake til fotballen så fort som mulig. Forhåpentligvis allerede i desember, sier Erlandsen.

Stabæk-seier i forrige kamp

Stabæk kjemper også med nebb og klær for å unngå nedrykk. Klubben ligger på plasseringen over Start og innehar 23 poeng. Klubben er i relativt god form og står kun med ett tap på de siste seks kampene. Det som kan tale imot Stabæk er at de er det dårligste bortelaget i Eliteserien. Stabæk har faktisk ingen seire på bortebane denne sesongen, og står ellers med fire uavgjort og åtte tap. Til gjengjeld er Lillestrøm det nest dårligste hjemmelaget. Kun tre seire har det blitt, seks uavgjorte og to tap. 

Forrige gang disse to lagene møtte hverandre var 30. april. Den gang vant Stabæk med sifrene 3-2 på hjemmebane. Ola Brynhildsen x2 og Ohi Omoijuanfo scoret målene til Stabæk, mens Ifeanyi Mathew og Gary Martin noterte seg for scoring for Lillestrøm. 

Utover dette har lagene møtt hverandre ved en rekke anledninger. 15 ganger har Lillestrøm gått seirende ut, 13 ganger har det blitt uavgjort, mens det 19 ganger har blitt Stabæk-seier. 


Christian Aarstad

 

Bookietest2019