- Jeg mistet nesten benet

05/09/2018

Luke Shaw forteller om skrekkskaden for tre år siden og denne sesongs forvandling som fotballspiller.

Det har vært en glimrende sesongstart for Luke Shaw. Manchester United har kan hende haltet i innledningen, men venstrebacken har vært Uniteds beste spiller i de fire første kampene, og har sågar scoret sitt første mål i karrieren noen sinne. Den strålende formen har naturligvis blitt belønnet med en plass i Gareth Southgates landslagstropp til møtene med Spania og Sveits, men alt kunne sett så mye annerledes ut.

For ganske nøyaktig tre år siden fikk han høyrebenet sitt kvestet av av PSVs Hector Moreno i et Champions League-oppgjør. Skaden satte ham ut av spill i lang, lang tid, og denne sesongs fire strake ligastarter, er den beste rekken siden skrekkskaden. Livet smiler for Luke Shaw igjen, men det kunne sett helt annerledes ut.

- Jeg mistet nesten benet mitt. Jeg var faktisk virkelig nære å miste det, og jeg visste ikke helt sikkert før seks måneder etterpå at jeg kom til å bli bra igjen. Jeg ville ha løyet om jeg sa jeg ikke vurderte å gi meg med fotball, men jeg har hatt gode venner og familien rundt meg, som har hjulpet meg gjennom det, sier en åpenhjertig Luke Shaw ifølge Sky Sports.

Etter at han kom tilbake på fotballbanen, har han ofte vært en svært kritikkutsatt figur, både av United-fansen og sin egen manager, José Mourinho. Kritikken har ofte gått ut på venstrebacken arbeidskapasitet, og sult og vilje til å drive på som toppidrettsutøver. Helt fair, mener 23-åringen.

- Ja, du kan godt si at den kritikken er rettferdig. Det er i perioder når ting har gått virkelig bra, at jeg har tatt foten av gasspedalen litt og vært for komfortabel. Av og til har jeg kanskje ikke strevd etter å nå det neste nivået, og det at jeg har innsett det, har forandret meg fra gutt til mann. Nå som jeg er tilbake i England-troppen, må jeg bare fortsette og ta den kritikken med meg, sier Shaw, som er ventet å starte lørdagens toppoppgjør mot Spania.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019