- Jeg fortjener å vinne Ballon d'Or

29/10/2018

Cristiano Ronaldo mener han har gjort seg fortjent til å bli den mestvinnende spilleren av den prestisjefylte utmerkelsen.

Kåringen av årets Ballon d'Or-vinner er bare en drøy måned unna. 3. desember skal planetens beste spiller det siste året kåres, og på sedvanlig vis er det Cristiano Ronaldo og Lionel Messi som leder an i racet om prisen. Stjerneduoen står med fem kåringer hver, og Ronaldo har vunnet fire av de fem siste. Man må helt tilbake til 2007 for å finne forrige gang en annen spiller enn Ronaldo eller Messi som ble kåret til verdens beste spiller, da AC Milans Kaká vant prisen for 11 år siden.

Cristiano Ronaldo har hatt nok et innholdsrikt år med nok en Champions League-tittel i lomma og overgang til Juventus. 33-åringen står med 35 mål og ni målgivende på 34 kamper for Real Madrid og Juventus dette året. Til sammenligning har Messi bidratt med 38 fulltreffere og hele 17 assists for Barcelona i 2018. Likevel er ikke portugiseren i tvil om hvem som bør vinne Ballon d'Or om en drøy måned.

- Jeg synes jeg fortjener det dette året. Ja, jeg drømmer om å vinne Ballon d'Or for sjette gang og dermed passere Lionel Messi, sier Ronaldo i et intervju med French Football.

I det samme intervjuet avslører han også at det var Real Madrids mektige president, Florentino Pérez, som fikk han til å forlate Santiago Bernabéu.

- Jeg følte at klubben, særlig presidenten, ikke lenger så meg på samme måte som da jeg først kom til klubben. Han så på meg som jeg ikke lenger var uvurderlig for klubben. Han så bare på meg som forretninger. Hva han fortalte meg, kom aldri fra hjertet, mener superstjernen.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019