Helrøde favoritter

08/12/2017

Liverpool er nok en gang store favoritter mot Everton, når byen gjør seg klar for det 229. Merseyside-derbyet.

Liverpool – Everton: Hele byen holder pusten denne helgen, når den gjør seg klar for Merseyside-derby nummer 229 i rekken. Man må noen år tilbake i tid før det var så stort gap på tabellen mellom de to rivalene, som det er når Liverpool og Everton entrer gressmatta på Anfield søndag ettermiddag.

Før helgens ligarunde sparkes i gang, har Liverpool inntatt topp fire, mens Everton har bykset kraftig på tabellen etter to strake hjemmeseirer over West Ham og Huddersfield. The Toffees' problemer har vært godt dokumenterte denne høsten, men nyheten om at Big Sam Allardyce har tatt over roret på Goodison Park, virker å ha dempet panikken noen hakk i den blå delen av Merseyside.

Liverpool

4-0-seieren over West Ham var Evertons andre ligaseier siden september, og kom like etter nyheten om Allardyces ansettelse, mens 2-0-triumfen over Huddersfield var den første under den tidligere England-sjefens ledelse.

- En klassiker
Nå venter imidlertid en betraktelig tøffere oppgave, når høytflyvende Liverpool venter i deres egen lekegrind. De helrøde har vært i fenomenal form den siste tiden, og har avgitt poeng kun mot Chelsea siden det famøse 1-4-tapet for Tottenham i oktober. Liverpool vil også gå inn mot søndagen bugnende av selvtillit etter at de onsdag kveld kvalifiserte seg til åttendedelsfinalen i Champions League, da de komfortabelt ekspederte Spartak Moskva og ikke ga seg før det stod hele 7-0 på resultattavla. Nå ser Liverpools eminente midtbanespiller, Philippe Coutinho, frem til helgens Merseyside-derby.

- Dette er en klassiker. Det er veldig, veldig attraktivt å spille i disse kampene. Det er viktige kamper. Det er store forventninger blant supporterne, så det er en viktig kamp. Å score og vinne i disse kampene er spesielt. Det gir deg en veldig god følelse, sier brasilianeren til lokalavisen Liverpool Echo.

Ubeseiret på Anfield siden 1999
Liverpool har hatt et svært godt tak på Everton de siste årene. De helrøde er ubeseiret mot The Toffees de siste 14 oppgjørene. Forrige Everton-seier over sine røde storebrødre kom 17. oktober 2010, for over syv år siden. De to siste oppgjørene på Anfield har endt med helrød triumf. Da lagene møttes i april forrige sesong, vant Liverpool 3-1, takket være scoringer av Sadio Mané, Philippe Coutinho og Divock Origi.

Sam Allardyce ankommer dermed Anfield i håp om å gjøre noe med den vonde tapsrekken, og har lagt alle eggene sine i helgens derby. I torsdagens ubetydelige Europa League-oppgjør mot Apollon Limassol, ble både Allardyce og store deler av førstelaget hjemme i Liverpool for å forberede seg best mulig til å møte sine naboer. Men heller ikke Big Sam har all verden å vise til når han har møtt Liverpool tidligere i sin manager-karriere. Allardyce har stått overfor The Reds 26 ganger tidligere som manager, vunnet fem og tapt 15. Og Everton har som kjent ikke vunnet på Anfield siden 1999, men Allardyce er faktisk den siste manageren, som ikke heter Jürgen Klopp, som sist vant på Liverpools hjemmebane. Det gjorde han i april tidligere i år, da hans daværende Crystal Palace tok tre viktige poeng i kampen om å overleve.

Optimistisk Big Sam
63-åringen har også fått en strålende start på karrieren som Everton-manager, og det er ventet at den erfarne treneren kvikt vil få Everton ut av all snakk om nedrykk. Big Sam deler omverdenens optimisme.

- Jeg er fornøyd med mye av det jeg har sett, og ennå er det mye som gjenstår. Det er mange spillere som har vært skadet og vil komme i form, også er det mange spillere som banker på døra, og som har muligheten til å imponere de neste ukene. Jeg visste hvor stor denne klubben er da jeg tok jobben ,så jeg må leve opp til den standarden, gjøre laget bedre, og hvis jeg kan, få laget tilbake til der vi var forrige sesong. Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta, men jeg vil gjøre mitt absolutt beste for at Everton får en like god sesong som i fjor, om ikke bedre, sier Allardyce til klubbens hjemmesider.


Tips-hjørnet: Liverpool - Everton
Søndag 10. desember, kl. 15.15
Anfield
TV 2 Sport Premium/TV 2

Kampodds:
1,30    6,20    11,00  |  NordicBet   
1,30    6,20    11,00  |  Betsson 
1,30    6,20    11,00  |  Unibet 
1,30    6,20    11,00  |  Betsafe 
1,34    5,75    10,00  |  Coolbet
1,28    5,95    11,00  |  10Bet

Tipset: Everton +1 mål til 3,75 i odds hos Coolbet
Strålende form hos Liverpool som står med 5-1-0 og 19-3 i målforskjell på de seks siste i ligaen. Onsdag fulgte laget opp med 7-0-fest mot Spartak Moskva og sikret gruppeseieren i Champions League. Alberto Moreno (f) ble skadet. Fra før trøbler Marko Grujić (mb), Joël Matip (f), Adam Lallana (mb) og Nathaniel Clyne (f). 9-9-0 på 18 tilsvarende derby. Sam Allardyce debuterte som Everton-manager med 2-0-seier lørdag. Syv spillere trøbler. UB-gardering forsøkes til høy odds.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019