Harry Kane: - Mye som gjenstår

08/09/2018

Til tross for sommerens VM-bragder friskt i minnet, insisterer Englands toppscorer at det er mye hardt arbeid som gjenstår for de tre løvene.

England tar imot Spania til åpningskampen i deres Nations League-gruppe på Wembley i kveld. Hjemmefansen vil stå klare til hylle sine VM-helter, som leverte langt over forventning da de tok seg til semifinalen i sommerens VM-sluttspill i Russland.

Men, til tross for bragdene i Russland, er det fremdeles mye som gjenstår før England igjen kan regne seg blant eliten i landslagssammenheng. Etter at Gareth Southgate tok over som landslagssjef for snart to år siden, har the Three Lions møtt lag ranket som nummer 20 eller bedre på FIFA-rankingen ved ti anledninger, og ikke vunnet én eneste gang i løpet av 90 minutter. Spanjolene er ranket på delte 9. plass sammen med Danmark, og byr således på muligheten for Southgates første virkelige triumf mot en stornasjon.

I oppgjøret mot Spania, vil han trolig være avhengig av Harry Kane, Spurs-spissen som endte opp som toppscorer i VM med seks fulltreffere. Han vil bli overrakt gullstøvelen før kveldens avspark, og vil sågar bære sine egne gullstøvler på føttene utpå Wembley-matta. Måljegeren er glad for å være tilbake sammen med «feriekompisene» på landslaget, men vet godt at det er nå den harde jobben frem mot EM i 2020 begynner.

- Det var fint å se guttene igjen. Det føles som vi er på ferie. Vi kom så godt overens i Russland, og VM virker ikke så altfor lenge siden. Men, vi vet at mye hardt arbeid gjenstår frem mot EM. Først må vi kvalifisere oss dit, og så forhåpentligvis gå lengre enn vi gjorde i VM. Manageren vår vil sørge for at vi kommer til å legge VM bak oss og legge til rette for at vi kan gjøre det enda bedre i fremtiden, sier Harry Kane til Sky Sports.

Gigantoppgjøret på Wembley har avspark klokken 20:45 i kveld.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019