Hard kamp om kvartfinaler

09/02/2019

City blir storfavoritt, men tøffe utfordringer for Liverpool, Spurs og United.

Manchester City er favoritt i fire turneringer, og da passer det greit å ha litt glid i trekningene. I ligacupen gikk man til finale etter 10-1 sammenlagt mot Burton Albion, mens man i FA-cupen skal kjempe om kvartfinale mot askeladden Newport County. Også i Champions League-trekningen har man hatt hellet med seg. Det finnes naturligvis ikke enkle åttedelsfinaler i Champions League, men av gjenværende lag kunne nok ikke City fått enklere enn Schalke. 

Liverpool har fokus på Premier League, der de jakter en første ligatittel på 29 år. Da har FA-cup- og ligacup måtte seile sin egen sjø, og selv Champions League må nedprioriteres om det skal måtte velges. Trekningen ga da også noe av det tøffeste man kan få, i form av den tyske tittelgrossisten Bayern München. Liverpool skal naturligvis ikke avskrives, men den defensive skadekrisen skal helst avblåses om man skal kunne tukte den tyske mesteren. 

Manchester United ble ansett som sjanseløse da de trakk Paris Saint-Germain opp av hatten. Siden trekningen har imidlertid atskillig skjedd. Managerskiftet på Trafford har ført til ny giv, der tidligere så utskjelte superstars regelrett sprudler under ledelse av vikarmanager Ole Gunnar Solskjær. Franskmennene har samtidig mistet noe av rytmen. I ligacupen fikk man reisepass av Guingamp, mens man i Coupe de France måtte ha ekstraomganger for å slå badebylaget Villefranche. At man i begge møtene mot United må klare seg uten brassestjerne Neymar bidrar naturligvis også til ny spenning. 

Tottenham går stadig under radaren i hjemlig Premier League. Londonerne har den siste måneden måtte klare seg uten superstjernene Harry Kane og Dele Alli, men i ligaspillet har man likevel kommet seg helskinnet gjennom den tunge perioden. I Champions League skal man opp mot Borussia Dortmund, et Dortmund-lag som er på vei mot tittel i tysk Bundesliga. Kane og Alli mister første kamp på Wembley, men antas å være tilbake i tide til returen i Tyskland 5. mars. Det kan bety alt!

Åttedelsfinalene i Champions League:
12.februar & 6.mars
Manchester United - Paris Saint-Germain
Roma - Porto 

13.februar & 5.mars
Tottenham - Borussia Dortmund
Ajax - Real Madrid 

19. februar & 13.mars
Lyon - Barcelona 
Liverpool - Bayern München

20.februar & 12. mars
Schalke - Manchester City
Atlético Madrid - Juventus

Tips er Norges eneste spesialavis for sport. og spill, og har vært i drift siden 1947. Bli abonnent i dag, på papir eller e-avis.


Kim Marki

Bookietest2019