Gunners-fansen raser

26/11/2019

Men Unai Emery er ikke oddsfavoritten til først å forsvinne.

En tredel av Premier League-sesongen er snart unnagjort, og tabellen er underlig lesning. Liverpool har stukket av i tet, mens det også er langt fra 4.plassen og ned. Fra 5. til 17.plass på Premier League-tabellen skiller bare en håndfull poeng, med forhåndstippede dumpekandidater som Burnley, Sheffield United og Brighton blant utfordrerne til europacup-plass. Tradisjonelle topp 4-klubber som Tottenham, Arsenal og Manchester United står med gjørme til knærne, og førstnevnte har allerede gjort sitt managerskifte. Arsenal og United tippes av mange å være neste i køen. 

Solid oddsfavoritt til å bytte manager er uansett Everton. Helgens pinlige hjemmetap mot Norwich kan ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over for Toffees-ledelsen som nå av fansen kreves å avsette Marco Silva. Everton har de siste somrene blitt kåret til en av overgangsvinnerne, men fortsatt venter man på de sportslige fremskrittene. De virker ikke å komme under ledelse av Silva. Everton har vunnet 4 av første 13 kamper, og står med -7 i total målscore. 

Oddsen på neste manager ut, fra Unibet.com:

Silva er favoritt til først å forsvinne ut, og kan hende blir det da et gjensyn med en gammel traver. David Moyes er nemlig brennhet kandidat til å gjøre comeback på Goodison.  

Everton-bossen ligger svett an, men konkurransen er knallhard. Arsenal-fansen er ikke kjent for å legge skjul på sine meninger, og meningen akkurat nå er at Unai Emery MÅ sparkes - jo før jo heller. Spanjolen har plukket færre poeng på sine første 50 kamper enn hva Arsene Wenger gjorde på sine siste 50, og nytt bunnivå ble nådd da man lørdag var en hårsbredd unna hjemmetap mot dumpekandidat Southampton. Alexandre Lacazette reddet poeng seks minutter på overtid, men 2-2 mot Southampton på Emirates er naturligvis uansett en ny gedigen nedtur for et Arsenal-lag som på sine tre siste hjemmekamper har tatt totalt tre poeng, mot Palace, Wolves og Southampton.

Når så Arsenal i dag inviterte sine fans til Europa League-kamp torsdag, var interessen så som så. 

I skrivende stund har rundt 1000 fans svart på henvendelsen fra klubben, og nær sagt alle har replisert i svært negative ordelag. Her er et tilfeldig utvalg. 

I skyggen av de to oddsfavorittene gjemmer Ole Gunnar Solskjær og Manuel Pellegrini seg som best de kan. Manchester United fikk søndag ett poeng mot Sheffield United, og nordmannen hyllet etter kamp spillerne for comebacket etter å ha havnet under med 0-2 mot nyopprykkede Blades. United har vunnet én av sine siste elleve bortekamper i ligaen, og har ni poeng frem til topp 4. Mauricio Pochettino er ledig på markedet, og Solskjær kan alt annet enn føle seg trygg i sjefsstolen på Trafford. 

Også i West Ham synger manageren på siste verset. Manuel Pellegrinis utvalgte fikk 0-5-i fleisen i ligaåpningen hjemme mot Manchester City, men reiste seg og tok poeng i sine neste seks kamper. Så mistet man imidlertid keeper Lukasz Fabianski med skade, og hans spanske erstatter Roberto mangler noe så vesentlig for en keeper som armer. Da blir det tungt. 2-3 mot Tottenham i helgen var tredje strake tap - og tredje strake kamp med tre baklengs. Pellegrini kan bli den som må betale. Om han forsvinner først gjenstår å se. Hvem som eventuelt vil erstatte i sjefsstolen like så. 

 


Kim Marki

Bookietest2019