Glimt av gull

27/07/2020

Nordlendingene bestod lakmustesten med glans.

Regjerende seriemester Molde ble satt ettertrykkelig på plass av Bodø/Glimt på Aspmyra i går kveld, og det gulkledde godstoget vant fullt fortjent 3-1. Molde ble det seneste offeret for den fantastiske kompisgjengen fra nord, og godt ble til enda bedre for Glimt-fansen, da JP Hauge noen timer senere annonserte på direktesendt TV at han blir i Glimt ut sesongen. Denne gullmuligheten kunne han simpelthen ikke gå glipp av, forklarte han.

En avgjørelse det er veldig lett å forstå. Mulighetene for proffspill i utlandet vil helt sikkert dukke opp igjen senere for Hauge, som bør være klink i Lars Lagerbäcks neste landslagstropp. Hvis ikke er det i så fall en grov tjenesteforsømmelse av den svenske trenerveteranen. Men, muligheten til å vinne seriegull med Bodø/Glimt, og i så suveren stil, vil kanskje Hauge og kompani aldri få oppleve igjen. Med ti av ti seirer når sesongen er en tredjedel underveis, sletter Bodø/Glimt rekorder på løpende bånd etter hvert som rundene går.

Molde kan selvfølgelig ta igjen Bodø/Glimt. Fem poengs forsprang er ikke mye, det vet nordlendingene alt om etter at forspranget på syv forsvant i fjor. Men, det er noe mer solid over bodøværingene denne sesongen. De lar seg aldri stresse, ei heller da de kom bakpå mot Molde, og erfaringen de høstet ved å være med i gullkampen for første gang i fjor, virker å ha gjort dem underverker.

Det er noen helt elleville tall Bodø/Glimt opererer med denne sesongen. De har scoret 38 mål på ti kamper, ikke scoret mindre enn to i en enkeltkamp og har scoret 25 mål mer enn Rosenborg. Kasper Junker har ni mål og seks assists på sine ni kamper. Philip Zinckernackel har også 15 målpoeng hittil, og JP Hauge har 13. Det er tall som hører inn i absurditetenes rike, og nå begynner det å bli noen uker siden landets eksperter og forståsegpåere sa det snart må ta slutt. All fornuft og statistikk tilsier jo det, men det har det altså ikke. Kampen mot Molde skulle være den ultimate lakmustesten, kampen der Glimt til slutt skulle feile, og Molde til slutt skulle vise sin suverenitet her i landet. I stedet ble også de sendt hjem som slakt, som alle andre så langt denne sesongen.

Fortsatt har det ikke stoppet opp. Fortsatt virker ikke Bodø/Glimts stjernegalleri slitne. I stedet står de og tripper på direktesendt fjernsyn og sprer det glade budskap om at stallen holdes intakt enda en stund til. Faktisk er Hauge så fornøyd med tingenes tilstand på Aspmyra at han personlig ringte Cercle Brügge og forklarte at overgangen til Belgia ikke blir noe av. Det er like prisverdig som den fotballen serverer oss på det grønne natur- og kunstgresset.

Øvrige resultater i den tiende spillerunden
Odd – Aalesund 3-2
Brann – Kristiansund 1-1
Vålerenga – Strømsgodset 2-0
Start – Stabæk 0-0
Bodø/Glimt – Molde 3-1
Viking – Sarpsborg 3-0
Sandefjord – Mjøndalen 1-0
Haugesund – Rosenborg 1-0


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019