Festen kan begynne!

25/06/2020

Ventetiden er over, Liverpool er ligamester!

Nittennullén, nittennullseks, nittentjueto, nittentjuetre, nittenførtisju, nittensekstifire, nittensekstiseks, nittensyttitre, nittensyttiseks, nittensyttisju, nittensyttini, nittenåtti, nittenåttito, nittenåttitre, nittenåttifire, nittenåttikseks, nittenåttiåtte, nittennitti.18 ligamesterskap, Sju av dem mellom 1980 og 1990. Liverpool var vant til å vinne. Sølv var nederlag. Horder av Tippekamp-gale nordmenn adopterte laget som «sitt», og noen nedtur var ikke i syne da John Barnes og Ian Rush skjøt Kenny Dalglish’ mannskap til ligagull, med ni poengs forsprang til Aston Villa. Hovedstadstrioen Tottenham, Arsenal og Chelsea var henholdsvis 16, 17 og 19 poeng i bakleksa, mens et nyoprykket Manchester City hadde nok med å kapre fornyet kontrakt. De røde fra Manchester havnet på 13.plass, á poeng med sin himmelblå nabo.

Kanskje ville det gå to nye år til ligapokalen ble hevet igjen, men mest sannsynlig bare ett. 2.plasser var som kjent intet man samlet på.

Kenny dro. 1.division ble til glitter, stas, pund, posh og Premier League. Maktsentrum ble flyttet fra Liverpool til Manchester. Røde djevler tok kontroll, mens åttittallets helter ble stående i skyggen.

Det tok ikke ett. Det tok ikke to. Det tok ikke tjueåtte eller tjueni. Det skulle gå tretti år før Liverpool FC igjen kunne sole seg i glansen av ligapokalen.

Torsdag 25.juni er det imidlertid et faktum. Liverpool har vunnet sin første ligatittel siden 1990, og det uten selv å være i aksjon. Det finnes bare ikke utfordrere. Hele syv runder gjenstår av sesongen, men de røde kan faktisk ikke innhentes. Tjueåtte seirer fra trettién kamper er regelrett umulig å konkurrere mot.

"Thirty years of hurt" er over, festen kan begynne!

 


Kim Marki

Bookietest2019