Eliteseriens 2. runde: Fem ting vi lærte

09/04/2019

Eliteserien er kanskje ikke best i klassen, men stiller råsterkt i underholdningsklassen og fire andre ting vi lærte av den andre runden.

1. Ellevill underholdningsverdi
Manuskriptet fra lørdagskampen mellom Mjøndalen og Bodø/Glimt virker for søkt selv for manusforfatterne av Heimebane. Fra 0-2, til 3-2, til 3-4, 4-4 og så til slutt 4-5 i løpet av 101 spinnville minutter på Consto Arena var så sykt at det fikk oppmerksomhet fra selveste BBCs Match of the Day på Twitter. Kampen var «the stuff of legend», som det heter på godt norsk, og det er egentlig synd at Mjøndalen står igjen uten poeng etter å ha levert et så voldsomt underholdningsbidrag til norsk fotball. Eliteserien er kan hende et lysår eller to de beste ligaene i Europa hva gjelder kvalitet, men når det kommer til underholdningsverdien, er vi fremdeles med og kjemper med de beste.

2. Fordel Molde
Det er selvsagt tidlig, men av de antatte gullfavorittene er det Molde som har kommet soleklart best i gang. På Lerkendal er det åpenbart at mye ikke stemmer, og trønderne kan betrakte seg heldige som fikk 1-1 hjemme mot Odd. Brann snublet igjen, til tross for stor dominans mot Strømsgodset, men Molde gjorde akkurat som de ville mot Stabæk. Der fikk Erling Moe også i gang sin nye spiss, Ohi Omoijuanfo, og vel så gledelig er at Magnus Wolff Eikrem ser ut som en million dollar. Mot Vålerenga på onsdag kan vi få en virkelig pekepinn på Moldes gullambisjoner denne sesongen, mens Rosenborgs neste kamp mot Stabæk, kan ikke komme fort nok for trønderne.

3. Ranheim i trøbbel
Forrige sesong vant Ranheim fem av sine seks første kamper i Eliteserien-debuten. I år har de tapt sine to første, og tar man med sesonginnspurten fra 2018, har trønderne tapt fem på rad i seriesammenheng. Det er selvsagt ingen panikk å spore på EXTRA Arena riktig ennå, men sesonginnledningen er likevel illevarslende. Svein Maalen har foreløpig til gode å få mannskapet til å treffe de samme tonene fra forrige sesong, og var nest best i det meste i potetåkeren på Åråsen mot Lillestrøm. Det er selvsagt altfor tidlig å snakke om noen skjebnekamp, men kommende helgs hjemmemøte med Kristiansund kan vise seg å bli utrolig viktig for trønderne. Et nytt tap, og det ligger an til å kjempes en kamp i oppoverbakke gjennom hele året.

4. Viking – top of the league
At Viking skulle toppe tabellen etter to runder var det ikke mange som hadde sett for seg innledningsvis, selv om motstanden ikke har vært all verden. Men, 2-0 mot både Kristiansund og Tromsø er likevel knallsterke resultater for siddisene, og mot TIL kunne Kristian Thorstvedt innkassere sine første fulltreffere i Eliteserien for Stavanger-klubben. Dermed har klubben fått en perfekt start i sitt comeback på øverste nivå, og til helgen får vi trolig en noenlunde presis pekepinn på hvor god årets utgave av Viking er, når Brann kommer på besøk. Det er nemlig revansjesugne bergensere som ankommer Viking Stadion etter å ha tatt bare ett poeng innledningsvis.

5.  Er Odd kvitt spissproblemene sine?
Odds største problem var at de sjeldent vant veien til mål. 39 fulltreffere var færreste av samtlige klubber blant ti de beste, og mankoen på topp var lenge et kjent problem. Nå virker Torgeir Børven å endelig ha gjort telemarkingenes spissproblemer til historie. Mot Rosenborg mandag kveld var han nok en gang på farten, og med tre mål er 27-åringen allerede oppe i like mange fulltreffere som i hele 2017-sesongen. Børven virker å være helt skadefri og fyrer på alle sylindre innledningsvis. Det bør bety flere mål og poeng i banken for Odd, som kan anse seg som uheldige som ikke fikk med seg alle tre poengene fra Lerkendal i mandagskampen mot de regjerende seriemesterne.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019