Eliteserien: Helgens tips

08/11/2019

Våre vurderinger av 28. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 28. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Brann – Odd  B         2,60

Haugesund – Viking   H         2,15

Tromsø – Vålerenga   H         2,30

Lillestrøm – Stabæk   U         3,30

Mjøndalen – Ranheim            H         1,98

Rosenborg - Bodø/Glimt       H         1,70

 

Så går vi over til våre to utvalgte objekter denne helgen:

Kristiansund – Sarpsborg 08
Søndag 10. november kl. 18:00 | Eurosport Player
Kristiansund Stadion (kunstgress) – Dommer: Rohit Saggi (Drafn, SBK)

KRISTIANSUND SKADER: Stiller trolig skadefritt.

SARPSBORG 08 SKADER: Jørgen Horn (fotbrudd), Jon-Helge Tveita (akilles, ute resten av sesongen), Mate Males (kne), Alexander Ruud Tveter (korsbånd, ute resten av sesongen), Johan Meldalen Olstad (kne), Amin Askar (kne, blir trolig spilleklar).

Østfoldingene har slitt under nedrykksstreken eller på kvalikplass nesten gjennom hele sesongen, men klubben har våknet i 11. time. Sakte, men sikkert, begynner man å se små hint av det laget som sørget for et vanvittig eventyr i Europa League forrige sesong, og nå har Sarpsborg 08 to plasser mellom seg og nedrykksstreken. Søndag slo de nedrykkskonkurrent Tromsø 3-2 i en thriller på Sarpsborg Stadion, der 6 500 tilskuere trosset kulda og møtte opp for å se sitt lag ta sin femte seier for sesongen.

Sarpsborg 08 kom tidlig bakpå i kampen mot Tromsø, og var overraskende skjøre bakover, all den tid sarpingene har vist nyvunnen soliditet i de bakre ledd de siste ukene.

Nå skal den sammensveisede gjengen dra i samlet flokk til Kristiansund i jakt på ytterligere poeng i kampen for å overleve. Søndagens verter har, etter 0-2-tap i forrige helgs Møre-derby mot Molde, strandet på sjetteplass på tabellen med fem poeng opp til Viking på femte. KBK har vunnet kun én av sine seks siste og har de siste ukene spilt seg ut av en gyllen mulighet til en sensasjonell medaljeplass. For Sarpsborg, står langt mer på spill på Kristiansund Stadion søndag kveld.

 

Molde – Strømsgodset
Søndag 10. november kl. 18:00 | Eurosport Norge
Aker Stadion (kunstgress) – Dommer: Kristoffer Hagenes (Hovding, TIL)

MOLDE SKADER: Eirik Ulland Andersen (akilles, ute resten av sesongen), Ohi (legg, blir trolig spilleklar), Ruben Gabrielsen (lår, blir trolig spilleklar).

STRØMSGODSET SKADER: Nico Mickelson (akilles, ute resten av sesongen).

Med seier over Strømsgodset søndag kveld, kan de suverene serielederne fjerne siste lille fnugg av tvil, men lur ikke; dette glipper ikke Molde. Ikke nå. Åtte poengs forsprang og suveren målforskjell mot serietoer Bodø/Glimt og med kun tre kamper igjen av spillet. Spillselskapet Coolbet har allerede betalt ut gevinst til kundene som har spilt på Molde-gull.

Dermed dukes det til gullfest på Aker Stadion søndag kveld. Det kommer til å bli en spektakulær feiring i hele byen, skulle Molde gjøre jobben mot Strømsgodset, og med det premisset drammenserne ankommer byen med, danner det en dramatisk ramme før søndagens begivenheter på Røkke-løkka. For Godset er i vel så stor poengnød på Aker Stadion. Med fire strake uavgjorte, ligger klubben på kvalikplass med 26 poeng, to opp til Sarpsborg 08 og Tromsø på sikker plass.

Strømsgodset leverte en av sesongens villeste kamper forrige runde, da de spilte 3-3 hjemme mot Rosenborg i et ellevilt drama. All fornuft og organisering ble pent lagt til side, og i en kamp der hjemmelaget var best totalt på Marienlyst, er det ikke sikkert det ene poenget er nok, når alt skal telles opp til slutt.

Det er imidlertid en stor fare for at Godset blir stående på sine 26 poeng også etter helgens runde. Molde har nemlig ikke tapt én eneste kamp på eget kunstgress denne sesongen, og vil nødig komme for sent til sin egen gullfest, som starter søndag kveld.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Kristiansund BK - Sarpsborg 08        B         2,75

Molde – Strømsgodset           B         7,30


Tipsfotball

 

Bookietest2019