Eliteserien: Helgens tips

05/04/2019

Våre vurderinger av 2. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 2. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Mr Green

Mjøndalen - Bodø/Glimt       B         2,60

Kristiansund BK – Vålerenga            U         3,42

Haugesund - Sarpsborg 08     U         3,35

Tromsø – Viking        H         2,05

Lillestrøm - Ranheim (0-1)    U         3,65

Brann – Strømsgodset            H         1,75

 

Så går vi over til våre to utvalgte objekter denne helgen:

Molde – Stabæk

Franck Boli ble den suverene toppscoreren i Eliteserien forrige sesong med sine 17 fulltreffere. En bemerkelsesverdig prestasjon, tatt i betraktning at Stabæk berget plassen med et nødskrik via kvalik. Spissen ble linket kraftig vekk fra klubben allerede forrige sesong, men svarte på ryktene med å skrive under på ny kontrakt. På vårparten har det ikke stilnet rundt 25-åringen. Ivorianeren ble forsøkt hentet til Lerkendal på overgangsvinduets siste dag, mandag, men trønderne fikk klar beskjed at Boli kunne de bare glemme. Franck Boli har åpnet også denne sesongen med et brak. I bæringenes seriepremiere, mot Lillestrøm på mandag, stod han for kampens desiderte høydepunkt da han scoret på et vidunderlig brassespark på overtid i førsteomgang. Det fastsatte sluttresultatet til 1-1 i en batalje som var alt annet en velspilt

Stabæks neste kamp er alt annet enn enkel, og bæringene må ta turen til rosenes by for å møte Molde. Gullkandidatene har i løpet av den siste enkelt blitt bookmakernes oddsfavoritt til å stikke av med seriegullet, selv om moldenserne var heldige da de fikk med seg i poeng i sin premiere mot Sarpsborg 08. Østfoldingene var best i det meste som skjedde på banen i Sarpsborg, men på overtid headet Magnus Wolff Eikrem inn 1-1, som sørget for en fullt godkjent sesongåpning for Erling Moes menn.

Rosenborg – Odd

De regjerende seriemesterne taper «aldri» mot Bodø/Glimt, men i seriepremieren mot nordlendingene, ble Rosenborg sendt hjem til Trondheim som slakt etter å ha tapt 2-0 på Aspmyra. Nederlaget kunne imidlertid vært enda større, noe også Eirik Horneland måtte innrømme overfor Eurosport like etter kampslutt. Dermed fikk den nye Rosenborg-treneren en marerittstart på sin tilværelse på Lerkendal. Rosenborg har dermed havnet bakpå allerede i kampen om å forsvare seriegullet, og kan trøste seg med at ingen av deres antatte sterkeste gullrivaler, Brann og Molde, heller ikke klarte å ta tre poeng i seriepremieren. Mandag kveld kommer Odd til Lerkendal for å stikke ytterligere kjepper i trønderhjulene, noe Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo garantert vil fryde seg over, om han lykkes i forsøket.

Fagermo og Rosenborg har som kjent en historie, og Odd-treneren har ofte vært kritisk til hvordan trønderne har disponert ressursene og satt telemarkingenes egen ressursbruk på lokale talenter på en pidestall. Odd ankommer Lerkendal stinne av selvtillit etter en drømmestart på årets sesong. Telemarkingene fikk æren av å åpne Eliteserien 2019 med hjemmekamp mot Brann, og til tross for at bergenserne tok en tidlig ledelse, nektet vertene å henge med hodet. Oddrane kom tilbake og vant til slutt 3-2, og sørget samtidig for at gjestene allerede har sluppet inn like mange mål, som de gjorde i de ti første serierundene forrige sesong.

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Mr Green

Molde - Stabæk (0-1) U         3,70

Rosenborg – Odd       B         5,75


Tipsfotball

 

Bookietest2019