Eliteserien: Helgens tips

04/07/2019

Våre vurderinger av 14. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 14. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Ranheim – Rosenborg            B         2,05

Brann – Mjøndalen     H         1,38

Odd - Molde (o/u 2.5)            Under  2,02

Strømsgodset – Stabæk          H         1,90

Vålerenga - Bodø/Glimt (o/u 2.5)     Under  2,18

Kristiansund BK – Lillestrøm            U         3,45

 

Så går vi over til våre to utvalgte objekter denne helgen:

Tromsø – Sarpsborg 08
Fredag 5. juli kl. 19:00
Alfheim Stadion | Dommer: Kristoffer Hagenes

Tromsø skader: Sigurd Grønli (brudd i fot), Runar Espejord (lyskeskade)

Sarpsborg 08 skader: Jørgen Horn (brudd i foten), Amin Askar (lårskade), Pablo Arboine (smell), Bjørn Inge Utvik (hofteskade), Gaute Høberg Vetti (meniskskade), Lars Jørgen Salvesen (usikker, overtråkk), Johan Meldalen Olstad (kneskade)

Både Tromsø og Sarpsborg 08 har slitt denne sesongen, men begge lag har vært i en oppadgående kurve i det siste. Fredag møtes lagene til dyst.

Tromsø på bortebane er et oppgjør de fleste klubber i Eliteserien frykter. Det er lang reiseavstand og et klima som ofte et betydelig kaldere enn det som er sørpå.

I forrige sesong klarte Sarpsborg 08 å vinne 2-0 over Tromsø på bortebane. Rashad Muhammed og Tobias Heintz scoret målene til østfoldingene. Nå håper Sarpsborg 08 at de skal gjenta dette denne sesongen.

Sarpsborg 08 har vært i bedre form i det siste og har nå tre kamper uten tap. Dette har ført klubben opp til en trygg plassering på tabellen.

Etter tre strake seire, ble det til slutt tap for Tromsø i forrige serierunde mot Lillestrøm. Nå håper laget å gjenta bedriften fra forrige sesong, hvor klubben vant 3-2 på bortebane over Sarpsborg 08.

 

Viking – FK Haugesund
Fredag 5. juli kl. 21:00
SR-Bank Arena | Dommer: Espen Andreas Eskås

Viking skader: Axel Oskar Andresson (kne)

FK Haugesund skader: Alexander Stølås (akilles), Mikkel Desler (ankel), Benjamin Karamoko (kne), Dennis Horneland (korsbånd), Joakim Våge Nilsen (hofte), Anthony Ikedi, Ibrahima Wadju (utestengt)

I 2017 ble det uavgjort i den første kampen, mens FK Haugesund vant den andre kampen på egen hjemmebane. Det var sesongen Viking rykket ned, men nå står det litt bedre til hos de mørkeblå.

En gledelig nyhet før kampen mot FK Haugesund var at Zlatko Tripic har forlenget kontrakten med Viking. Tripic er en av Vikings viktigste spillere og den nye kontrakten med Viking strekker seg til ut 2022-sesongen.

Denne sesongen har Tripic spilt ti kamper og hvor spilleren har scoret ett mål. Etter oppholdet i Start har Tripic hatt et lengre utenlandsopphold, hvor han har spilt i både Tyskland og Moldova.

Tripic spilte ikke den forrige seriekampen mot Mjøndalen hvor han i den kampen var skadet. Det ble 1-1 mot Mjøndalen etter at Tommy Høiland scoret Vikings eneste nettkjenning. Tripic er trolig tilbake til kampen mot FK Haugesund.

FK Haugesund gikk på et stygt tap i forrige seriekamp mot Vålerenga. Hovedstadslaget vant hele 4-1 over Haugesund. Dermed er det et revansjesugent lag som gjester Stavanger på fredag.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Tromsø - Sarpsborg 08 (1-0)  B         5,20    

Viking – Haugesund  B         3,20


Tipsfotball

 

Bookietest2019