Eliteserien: Helgens tips

25/05/2019

Våre vurderinger av 10. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 10. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Ranheim – Strømsgodset       B         3,00

Mjøndalen – Haugesund        B         2,75

Brann – Rosenborg     H         1,80

 

Så går vi over til våre to utvalgte objekter denne helgen:

Vålerenga – Lillestrøm
Lørdag 25. mai kl. 18:00 | Eurosport Norge
Intility Arena – Dommer: Svein Oddvar Moen (Haugar, SK)

VÅLERENGA SKADER: Sam Adekugbe (kne), Peter Godly Michael (korsbånd), Deyver Vega (kne, 75 prosent sjanse for å bli spilleklar).

LILLESTRØM SKADER: Simen Kind Mikalsen (smell), Erik Tobias Sandberg (kne), Frode Kippe (legg,), Kristoffer Ødemarksbakken (hode, 75 prosent sjanse for å bli spilleklar)

Det er lite i norsk fotball som klinger like godt som Vålerenga – Lillestrøm. Forholdet mellom de to rivaliserende klubbene har alltid vært iskaldt, og slik vil det også alltid være. Dermed får vi gang på gang servert høydramatiske derby-oppgjør, og lørdagens derby på Intility Arena forventes ikke å bli annerledes.

Forrige sesong tok Vålerenga innersvingen på sine erkerivaler i begge seriemøtene for første gang siden 2010, og vant begge kampene mot Lillestrøm 1-0. Da lagene møttes på Intility Arena for nesten nøyaktig ett år siden forrige sesong, ble Bård Finne den store helten for hjemmelaget, da han seks minutter på overtid scoret kampens eneste mål og sendte dermed Klanen til himmels, og Kanarifansen hjem til Lillestrøm i bunnløs fortvilelse.

Vålerenga ankommer helgens derby i glimrende form, og står uten tap siden Molde ble for sterke i tredje runde. Siden har hovedstadslaget vunnet fire og spilt to uavgjort, og i 16. mai-runden ble Strømsgodset slått 2-0.

Lillestrøm er derimot i langt verre forfatning, og kanariene er uten seier på de fire siste. Forrige søndag tapte LSK hele 0-3 hjemme for serietoer Odd, og mandag morgen ventet en to timer lang kritisk gjennomgang av nederlaget.

Det fins imidlertid intet bedre sted for Lillestrøm å slå tilbake enn erkefiendens egen hjemmebane, og lørdag er det klart for nok et drama på Intility.

Tromsø – Molde
Søndag 26. mai kl. 18.00 | Eurosport Pluss
Alfheim stadion - Dommer: Trond Ivar Døvle

TROMSØ SKADER: Simen Wangberg (kneskade), Artem Sokol (skulderskade), Jostein Gundersen (kneskade), Daniel Berntsen (lyskeskade) og Mikael Ingebrigtsen (syk).

MOLDE SKADER: Kristoffer Haugen (smell), Eirik Ulland Andersen (akillesskade - ute resten av sesongen) og Mathis Bolly (manglende kamptrening).

For femte sesong på rad går Tromsø bunnstrid i møte. I 2015, 2016 og 2017 var det på hengende håret at man ikke endte opp med retur til 1.divisjon. Heller ikke i fjor skilte det mer enn syv poeng, men da var det i det minste tre lag mellom TIL og nedrykksstreken. I år ser det uansett virkelig stygt ut for Gutan. Etter seieren mot Ranheim i premieren har det bare blitt ett poeng fra åtte kamper, og både spillere og trener kjenner definitivt presset. Fem siste er alle tapt, og sist helg røk man altså 1-3 i bunnoppgjøret mot Strømsgodset.

Det haster med å hente hjem poeng, men tøffere motstander enn Molde kunne man vanskelig fått når skuta skal snus. Helgens gjester kommer direkte fra rundspilling av Viking, og moldenserne er nå den opplagte favoritten til å stikke av med tittelen.

Molde har røket på tap borte mot Bodø/Glimt og Kristiansund, men troner likevel i tet på Eliteserie-tabellen, á poeng med Odd som har kamp til gode. 16.mai-kampen mot lokalrival Kristiansund var en nedtur, men Molde slo knallhardt tilbake da Viking besøkte Aker Stadion mandag kveld. Viking holdt noenlunde følge til pause, men deretter var det bare ett lag på banen.

Ohi Omoijuanfo scoret tre mål mot Viking, og troner nå i tet på toppscorerlista med 9 fulltreffere fra første 10 kamper. Den tidligere Stabæk-angriperen blir ganske sikkert viet stor oppmerksomhet av Tromsø-forsvarerne søndag. Om de er i stand til å stoppe ham er en annen skål.

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Vålerenga - Lillestrøm (o/u 2.5)        Over    1,76

Tromsø - Molde (o/u 2.5)      Over    1,67


Tipsfotball

 

Bookietest2019