Dulee Johnson til Tips: - Jeg har et konkret tilbud fra Iran

25/01/2017

Midtbanespilleren fra Liberia har tilbud fra både Iran og Hellas, men har ingen hastverk med å finne seg ny klubb.

- Jeg har snakket med noen klubber i Norge og i Sverige, samt noen utenlandske klubber. Det er ingenting som jeg har akkurat nå på bordet; snakket pågår så får vi se hva det blir til. Det er klart at det finnes noe som er konkret, men det er i land som er litt urolige som jeg er litt redd for da jeg har familie og barn, forteller Dulee Johnson til Tips.

Den liberiske midtbanespilleren er ferdig i Start, men oppholder seg fremdeles i Kristiansand da kona har jobb i byen. Nå håper den tidligere AIK-stjernen å finne seg en ny klubb.

- Jeg stresser ikke

Det skal være flere klubber som har vist interesse for 32-åringen, men foreløpig har ikke Johnson tatt noen avgjørelse på hva som blir det neste steget i karrieren. Midtbanespilleren har også en familie han må rådføre seg med når avgjørelsen skal tas.

- Et land som Iran hvor jeg har konkret tilbud fra, men det er litt vanskelig å dra dit. Det finnes også tilbud fra Hellas, men jeg har vært i det landet før og det er litt opp og ned med tanke på økonomi. Nesten alle klubbene der har problemer med dette.

- Vi får se hva som skjer. Jeg har ikke så lenge igjen av karrieren, men jeg stresser ikke med dette. Jeg er 32 år nå og har aldri hatt noen skader i min karriere. Trolig har jeg 5-6 år igjen på høyt nivå, så jeg får trene på og vente på at den rette klubben skal dukke opp, sier midtbanespilleren.

Vil inn på det asiatiske markedet

Johnson sier til Tips at han holder alle dørene åpne og at han ikke utelukker noe som helst. Som 32-åring innrømmer han imidlertid at det asiatiske fotballmarkedet trekker, og at klubber i den regionen normalt betaler høyere lønn enn norske og svenske klubber.

- Det er ikke så lett å komme inn på det asiatiske markedet. Jeg heter ikke Carlos Tevez og har ikke spilt for Manchester United. Jeg får bare håpe på det beste. Det er klart at man har tanker og ønsker, men det er ikke slik at tankene blir til virkelighet i fotball.

For øyeblikket holder Johnson til i Kristiansand, og er med det trolig den mest profilerte fotballspilleren i byen. Med opphold i land som Sverige, Israel, Hellas, Nederland, Sør-Afrika og Romania begynner etter hvert liberianeren å bli verdensvant.

Hvordan vil du beskrive ditt opphold i Start og Kristiansand?

- Det var en veldig bra tid. Kristiansand er ikke så stor, men heller ikke så lite. Jeg trivdes veldig bra, men det er synd at klubben rykket ned. Det er slik fotballen er og man får bare gå videre, uttaler Johnson.


Christian Aarstad

 

Bookietest2019