Cocu erstatter Lampard

05/07/2019

Nytt stornavn til Pride Park

Phillip Cocu, som kan vise til over 100 landskamper for Nederland, er ansatt som ny manager i Derby County. Championship-klubben tillot Frank Lampard å følge drømmen om retur til Chelsea, og ble samtidig rundhåndet belønnet da londonerne skal ha gitt kompensasjon i form av fire millioner pund. Kan hende var det også mer enn økonomisk riktig å la Lampard gå. Erstatteren de har fått på plass er nemlig ingen hvem som helst. 

Phillip Cocu storspilte in sin aktive karriere for klubber som PSV og Barcelona, og for det nederlandske landslaget. Totalt plukket Cocu fem ligatitler med PSV og Barcelona. 

Enda viktigere er det naturligvis at han også har CV’n i orden som trener. 48-åringen har gått gradene som assistent både for PSV og i det nederlandske landslaget. I PSV klarte han i 2015 kunststykket, gjennom utstrakt bruk av unge fremadstormende talenter, å føre klubben til deres første ligatittel siden 2008. I 2016 gjentok han dessuten bedriften. 

Cocu har signert fireårskontrakt med The Rams, og med sin egen stab har han umiddelbart satt kurs for ti dagers treningsleir i Florida. 


Kim Marki

Bookietest2019