Blå opprykksjubel?

02/11/2019

Om noen få timer kan Sandefjord være klare for Eliteserien – igjen.

Sandefjord Fotball har blitt norsk toppfotballs store heislag det siste tiåret. Klubben har spilt fem sesonger i Eliteserien og fem i OBOS-ligaen de siste ti årene, og nå er sandefjordingene på vei mot Eliteserien, nok en gang. Alt som skal til for at opprykket går i boks, er poeng hjemme mot formsvake Jerv i dagens oppgjør på Komplett Arena.

Gjestene fra Grimstad ankommer Sandefjord med tre strake tap i bagasjen, mens laget fra hvalfangerbyen står med fire strake gevinster. Selv med tap i ettermiddag, kan vertene fremdeles avgjøre på egen hånd i siste serierunde, men da venter Aalesund borte, som har vunnet alle sin kamper på Color Line Stadion denne sesongen. Dermed bør Sandefjord gjøre jobben i dag, og lagets spiss, og toppscorer i OBOS-ligaen, Pontus Engblom, tror kvelden ender med blå opprykksjubel.

- Det er disse kampene man ønsker å spille. Selvfølgelig vet vi hva som står på spill, men jeg vet at denne gruppa er i stand til å angripe kampen som en helt vanlig kamp, sier 27-åringen til klubbens hjemmesider.

Før helgens runde i OBOS-ligaen har Sandefjord seks poeng ned til Start på tredjeplass. Kristiansands-laget møter Ull/Kisa hjemme. Suveren serieleder, og årets vinner av OBOS-ligaen, Aalesund, spiller borte mot Nest-Sotra. Sandefjord er store favoritter før hjemmemøtet med Jerv, og Coolbet tilbyr markedsledende seier på helblå triumf. Hjemmeseier står til 1,33 hos spilltilbyderen. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019