Vil ha Zidane til Premier League

07/06/2018

Den tidligere storspilleren Robert Pirès kunne mer enn gjerne tenkt seg å se sin landsmann Zinedine Zidane som manager i Premier League.

Zidanes oppsigelse som manager for Real Madrid kom ned som et bombenedslag, kort tid etter at han sikret klubbens tredje strake Champions League-tittel. Franskmannen avslørte i en pressekonferanse at han trakk seg fra vervet i Madrid fordi han ønsket å gå på egne betingelser, og i løpet av regjeringstiden på Santiago Bernabeu, er han ikke lenger høyt aktet i fotballmiljøet på bakgrunn av det han presterte som spiller, men nå også som trener.

Robert Pirès var selv en formidabel midtbanespiller i sine glansdager, og var blant annet med på Arsenals uforglemmelige Invincibles-sesong i 2003/04. Pirès la fotballskoene på hylla så sent som i 2016, ti år etter at han ga seg i Arsenal. 44-åringen fikk også en sesong i Aston Villa, så Pirès vet litt om hva som skal for å lykkes på balløya. Han håper han får se sin landsmann Zidane på engelsk jord en dag.

- Jeg synes han er en av de beste managerne som fins, for i løpet av to og et halvt år, vant han alt som tenkes kan med Real Madrid. Jeg synes det er bra for ham at han forlot Madrid. Han har alltid elsket nye utfordringer. Han har et sterkt konkurranseinstinkt, og vi vet jo at La Liga og Premier League ikke er den samme type fotball. Hvis han vil prøve Premier League, så vil han imidlertid ha ingen problemer med å finne seg en klubb, insisterer Pirès overfor Sky Sports News.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019