Tre år siden fotball-sjokket, og mer er i vente

14/05/2019

Tre år har gitt siden Leicester sjokkerte fotball-Europa, og nå virker det igjen å være store ting på gang.


Onsdag er det tre år siden fasit for Premier League-sesongen 201572016 var klar. Leicester sjokkerte fotball-Europa ved å trone øverst, og nå har man igjen noe på gang. 

Kasper Schmeichel, Jamie Vardy, Riyad Mahrez, Wes Morgan, N’Golo Kante og resten av Leicester-stallen sesongen 2015/2016 leverte kan hende tidenes største fotballsjokk, da de etter å ha blitt lansert som nedrykkskandidat svarte med heller å gå helt til topps i Premier League. Bragden står fortsatt fjellstøtt, og vil være et vakkert minne i overskuelig fremtid i byen. 

Klubben har ikke vært i nærheten av å kunne gjenta prestasjonen, men stallen man avsluttet årets sesong med er av en kvalitet som gjør at de kan hevde seg svært godt neste sesong – om nøkkelspillerne blir værende. The Foxes står så utvilsomt foran en svært avgjørende overgangssommer.

COMEBACK KIDS: Brendan Rodgers og Jamie Vardy virker å være en perfekt duo. 

Mahrez og Kanté er for lengst borte, men målsniken Jamie Vardy har bokstavelig talt fått en ny vår. Den aggressive og lynhurtige 32-åringen har vært opp- og ned siden ligagullet ble innkassert, men etter Rodgers’ ankomst har veteranen rullet opp ermene og sesongavslutningen var såpass brutal at han mot slutten utfordret om toppscorertittelen. Vardy stoppet på 18 fulltreffere, og hadde altså bare Salah, Mané, Aubameyang og Aguero foran seg når status ble gjort opp søndag. 

Duo til begjær
Rodgers skal ha stor del av æren for Vardys comeback, men det samme skal så definitivt midtbaneduoen Youri Tielemans og James Maddison. Disse to er det da også avgjørende at Leicester beholder gjennom transfervinduet, om det skal være håp om å utfordre om topp 6 neste sesong. Tielemans har denne sesongen vært på lån fra Monaco, og både spilleren selv og Leicester skal være svært interessert i å gjøre avtalen permanent. Klubber som Tottenham og Manchester United meldes imidlertid også å være interessert, og Monaco vil naturligvis være interessert i å hente inn så mye penger de bare kan. Dette til tross for at de selv har lånt Adrien Silva fra Leicester, og meldes svært interessert i å beholde ham permanent. 

KUPP: James Maddison kostet £20 mill, men er uansett et kupp av dimensjoner.

Maddison hadde et godt rykte da han kom fra Norwich i juni i fjor, men ingen visste hvordan han ville takle overgangen til Premier League. Den eventuelle tvilen er som blåst bort. Allerede i oktober ble den offensive midtbanespilleren inkludert i den engelske landslagsvarmen, og når status skulle gjøres opp for Premier League-sesong ble det banket i bordet tall som selv Eden Hazard må være misunnelig på. 22-åringen leverte syv scoringer og syv målgivende, men var også den som skapte flest målsjanser av samtlige spillere i Premier League. Maddison skapte 100 målsjanser, to flere enn nevnte Hazard, og ingen engelsk spiller har oppnådd samme tall siden 2012. 

Flere i køen
Maddison og Tielemans er nevnt, men det finnes atskillig flere spillere Leicester-ledelsen skal vokte med sitt eget liv i sommer. Harry Maguire har lenge vært ønsket av topp 4-klubber, og interessen har garantert ikke kjølnet etter årets sesong. Ben Chilwell er i akkurat samme posisjon, og selv Manchester City ryktes å ha et våkent øye til venstrebacken. 

I tillegg de nevnte stjernene har Leicester et gullkantet kort i form av 21-årige Harvey Barnes. Venstrekanten er fortsatt ikke etablert i elleveren på King Power, men Barnes er så definitivt en spiller som om kort vil nevnes blant de beste. Så tror i alle fall undertegnede. 

Leicester går en avgjørende sommer i møte, men klarer Brendan Rodgers å holde stammen i laget intakt vil The Foxes garantert fly høyt neste sesong. 

STJERNE I SIKTE: Harvey Barnes tippes å ha en stor fremtid foran seg. 

 


Kim Marki

 

Bookietest2019