Southampton er et topplag

05/04/2019

Southampton er fortsatt nedrykkstruet, men i 2019 er det bare en håndfull klubber som har prestert bedre enn The Saints.

Liverpool besøker St. Mary’s i håp om atter en trepoenger i kampen om ligagullet, men i Southampton møter de et lag som i 2019 har vært av de aller beste.

Det står atskillig på spill når det fredag kveld blåses for avspark på St. Mary’s. Hjemmelaget kjemper i år som i fjor en desperat kamp for å unngå nedrykk, men gjestende Liverpool jo går med en drøm om å vinne ligatittelen for første gang siden 1990. Klopps Liverpool er klar oddsfavoritt, men dette er så utvilsomt et såkalt bananskall, eller isfjell om du vil, for gjestene. For i 2019 har Southampton slett ikke prestert som et bunnlag. Bare City, United, Liverpool og Arsenal har plukket flere poeng enn The Saints siden årsskiftet, og både Tottenham og Everton har i år forlatt St. Mary’s uten poeng. 
–Det var en fantastisk seier, og det er en ubeskrivelig god følelse å ta ferie over nedrykksstreken. Vi trenger uansett flere seirer for å kunne være sikre på ny kontrakt, oppsummerte Saints-manager Ralph Hasenhuttl etter seieren mot Tottenham før det ble tatt landslagspause. 

Seieren mot Spurs ble deretter fulgt opp med sterk borteseier i Brighton, og Southampton har dermed skaffet seg gode kort på hånden i kampen om fornyet Premier League-opphold. 

Rekord-Klopp
Med seks kamper igjen å spille har Liverpool allerede sanket flere poeng enn de gjorde hele forrige sesong. 79 innspilte poeng fra 32 kamper er også mer enn hva de hentet da de i 1988 vant sin 17. av totalt 18 ligatitler. Kun én av første 32 kamper har endt med tap, mens tittelutfordrer City allerede har tapt fire kamper. Arsenal har notert seks tap, mens Tottenham allerede er oppe i tosifret antall nederlag. Likevel er det Manchester City som er oddsfavoritt til å vinne tittelen. Trolig har ikke Klopp og hans menn råd til å gi bort et eneste poeng i innspurten. Mot Tottenham forrige helg var man minutter unna kostbart poengtap, og sågar tap. 
–Det finnes en halv million måter å vinne fotballkamper på, og måten vi vant på i dag var heldig. Uten en porsjon flaks når man imidlertid ikke toppen. Vi troner i tet, og er vi øverst på tabellen også når sesongens siste kamp er spilt, så skyldes det innstilling og enorm vilje, sa Klopp til engelsk presse etter det sene seiersmålet mot Tottenham.

Ligaens beste bortelag
Liverpool har vunnet sine siste tre kamper mot Southampton med totalt 8-0, og på bortebane er Klopps menn best i klassen denne sesongen. Første 16 på fremmed gress har gitt 10 seirer, 5 uavgjorte og bare ett tap - med total målscore 26-9. På St. Mary's forventes uansett Liverpool å måtte grave dypt for tre poeng. 

Hjemmelaget styrkes i kveld av retur fra Shane Long og Jannick Vestergaard, men Mario Lemina og Michael Obafemi er fortsatt skadet. Danny Ings tillates ikke å spille mot klubben han er utleid fra. 

Liverpool har ingen nye kader å ta hensyn til. Joe Gomez og Alex Oxlade-Chamberlain er tilbake i full trening, men kveldens kamp kommer for tidlig for comeback. 

Kveldens kamp har avspark 21:00, og vises direkte på tv2 sport premium. 

 


Kim Marki

Bookietest2019