Slutt å sutre, spill fotball!

29/07/2011

Cesc Fabregas stjeler overskrifter når han spiller fotball, men kanskje i enda større grad når han har sommerferie.Cesc Fabregas stjeler overskrifter når han spiller fotball, men kanskje i enda større grad når han har sommerferie.

Arsenals midtbaneelegant Cesc Fabregas surmuler og vil hjem til Barcelona. I reneste Tevez-stil har 24-åringen gitt beskjed om at han ønsker seg hjem til familie og venner i den katalanske hovedstaden. Kontrakten med Arsenal varer til 2014, og de trofétørste londonerne er naturligvis svært lite interessert i å selge sin juvel. Og hvorfor skulle de egentlig det?

Det er ikke akkurat slik at spanjolen har blitt dårlig behandlet i sine år på Emirates. Ikke bare ble han guidet og trent frem til verdensstjernen han er i dag, han har også fått rikelig betalt underveis. Uten å kjenne detaljene i kontrakten er det kjent at midtbanespillerens UKENTLIGE lønnssjekk er sekssifret i pund, trolig ganske nøyaktig £110 000. Det skulle bety at han kan sende venner og familie (og samtlige tidligere skolekamerater) tur retur på første klasse London fra Barcelona daglig uten at det merkes på kontoutskriften, om savnet virkelig er så stort.

Hvem som har fått mest valuta for pengene av klubb og spiller er det heller liten tvil om. Fabregas er klubbens best betalte og kaptein på skuta, men Arsenal har ikke sett snurten av sølvtøy siden 2005. Kanskje burde man brette opp ermene og ta et skippertak for å gi klubb og frustrerte fans noe tilbake?

En pur ung Cesc Fabregas bøttet inn mål for Barcelonas yngre avdelinger, men virket aldri å skulle bli veid og funnet tung nok til å representere katalanerne i seniorsammenheng. Arsene Wenger har imidlertid, som alle vet, et ekstraordinært blikk for unge talenter og The Gunners sto med åpne armer og ønsket den unge spanjolen velkommen til London i 2003. En kort innkjøringsperiode med gode læremestre gjorde raskt susen, og i ligacupoppgjøret mot Rotherham 23. oktober 2003 gjorde den unge spanjolen sin debut. Fabregas noterte seg samtidig som rekordholder, da han på kampdagen var 16 år og 177 dager – yngre enn noen annen tidligere Arsenal-spiller i aksjon for førstelaget.

Jeg har ikke eksakt dato for når ryktene om hjemreise begynte å svirre, men at det i to sesonger har gått med en middels norsk skog til trykking av Fabregas-rykter, det er sikkert. Hvor avisene får sine rykter fra er også usikkert. Arsene Wenger har gjentatte ganger gitt beskjed om hvor skapet skal stå.

- Jeg har god humoristisk sans, men denne forstår jeg ikke, sa Gunners-bossen da det forrige sommer gikk rykter om at Barcelona og Arsenal-spilleren hadde kommet til enighet om femårskontrakt.
- Vi har kontrakt med spilleren i enda mange år, og lover å gi beskjed om når han skal selges, sa Wenger med tyngde til engelsk presse sommeren 2010.

Pressen virker ikke å ha lært, ei heller potensielle nye lagkamerater i Barcelona.
- Jeg var sammen med Cesc på Ibiza, og han fortalte meg at han led under å være i Arsenal, når alt han ville var å spille for Barcelona, uttalte midtbaneeleganten Xavi til Barceonas hjemmesider.
Wenger svarte ved å kalle uttalelsen respektløs, og føyde til at dette var en kommentar i en rekke onde beskyldninger fra Xavi og Barcelona-spillerne.

Arsenal takket forrige sommer nei takk til to bud fra spanjolene, men også denne gang har Barcelona gitt skriftlig bud som kontant har blitt avvist. Farsen er nepe over med dette, og avisene (inkludert denne) vil ganske sikkert ha flust med Fabregas-stoff å lefle med i enda en god stund fremover. Selv er jeg dyktig lei både Fabregas (og hans mange like sutrende kolleger) som den ene dagen skriver femårskontrakter, bare for neste dag å sutre over at de egentlig ikke vil være der lenger.

At en enkelt superstjernes ukelønn kunne bidratt kraftig til driften av økonomisk hardt rammede ligaklubber som Plymouth Argyle i en hel sesong, det vil jeg helst ikke engang begynne å tenke på.

En million norske kroner i ukelønn, fans som tilber deg, lagkaptein og toppscorer; ikke godt nok. I stedet vil 24-åringen for enhver pris til verdens beste lag, der han vel strengt talt ikke engang trengs.

Hold kjeft og spill ball til kontrakten er fullført, sier jeg.
Bookietest2019