Salah er dyrest i klassen

02/07/2019

Spillerprisene i Premier League-fantasy er nå offentliggjort.

Eliteserien får ha oss unnskyldt, men det er Premier League fantasy som virkelig gjelder. I slutten av forrige uke ble 2019/20-sesongen lansert med nye priser, posisjoner og overganger. Dermed ble helgen for mange første test på å sette opp mulige lagoppstillinger for å slå naboen, venner og familien. 

Liverpool-dominans
Premier Leagues aller største stjerne er ifølge fantasyprisene Liverpools Mohamed Salah. Han er prissatt til £12.5 fra start. Det er £0.5 mer enn Manchester Citys Raheem Sterling og Sergio Aguero mens lagkamerat Sadio Mane koster £11.5. Noe overraskende har dermed Salahs pris blitt redusert med £0.5 fra forrige sesong til tross for at han to sesonger på rad har vært spilleren som har tatt flest poeng i fantasy. Med åpningskamp mot Norwich og redusert pris er Salah dermed det åpenbare kapteinsvalget i runde en. I forsvaret er det stor Liverpool-dominans. Andrew Robertson og Trent Alexander-Arnold har begge fått en pris på £7.0 etter å ha levert fantastiske sesonger mens Virgil van Dijk koster £6.5. Blant spillerne i salgshyllen finner vi Harry Kane som har fått fra £12.5 til £11.0 tross 17 scoringer forrige sesong. Det er imidlertid lite sammenlignet med Alexis Sanchez. Fjorårets pris på £10.5 er nå redusert til £7.0, men det spørs om det er nok til å friste fantasyspillerne verden rundt. Lagkamerat Aaron Wan-Bissaka har samtidig gått opp fra £4.0 til £5.5 og er dermed delt dyreste Manchester United-forsvarer.

Wolves og Bournemouth må med
Andre ting å merke seg på prislistene er at Wolverhamptons Jota nå er flyttet opp fra midtbaneposisjon til spiss. Dermed blir han langt mindre aktuell. Det gjelder imidlertid ikke for lagkamerat Raul Jimenez som etter en strålende sesong nå koster 2 millioner mer (£7.5 mot fjorårets startpris på £5.5). Selv med et slik prishopp er spissen med 13 mål og 10 assists forrige sesong en spiller de fleste kommer til å ha i troppen sin. Forrige sesong hadde de fleste som endte høyt opp på resultatlistene Bournemouth-duoen Callum Wilson og Ryan Fraser inne i troppen. Begge har nå fått en økt pris på 2 millioner hver. Dermed har man nå et reelt valg da David Brooks og Joshua King begge står til £6.5 som mulige billigere alternativer fra samme klubb. 

En ny Premier League-sesong betyr også nye lag og spillere. Fra opprykkerne vil trolig Sheffield Uniteds offensive back Enda Stevens til £5.0 og Aston Villas midtbanespiller Jack Grealish til £6.0 være interessante valg. Hos Norwich scoret Teemu Pukki 29 mål forrige sesong, men det blir naturligvis langt tøffere i Premier League. £6.5 er uansett en interessant pris for finnen. 

Billige forsvarere
Defensivt er det verdt å merke seg at Newcastles Matt Ritchie (£5.5) nå er oppført som forsvarsspiller i stedet for på midtbanen, men med usikkerhet rundt manager kan det være greit å vente litt med Newcastle-spillere på laget. Leicesters Ricardo Pereira (£6.0) leverte åtte assists forrige sesong og er interessant tross at prisen har gått opp. Til slutt har vi målvaktsposisjonen der mange ønsker å bruke så lite penger som mulig. Det naturlige valget for oss er West Hams Lukasz Fabianski (£5.0) som forrige sesong hadde flere redninger enn noen andre Premier League-målvakter.

Uansett hva man skulle ende opp med går vi en spennende fantasy-sesong i møte og vi er neppe de eneste som kommer til å endre på laget en rekke ganger før det endelig må spikres på deadlinedagen 9. august!


Thomas Elgheim

Bookietest2019