Premier Leagues beste - etter draktummer #3

04/04/2020

Det er på å tide åpne draktummer 3 i vår uhøytdelige kåring.

Draktnummer 3 er stort sett forbeholdt venstrebacker. Her finnes flere verdige kandidater, men aller øverst på vår liste finner man Ashley Cole. I 2006 fikk Gunners-fansen kjenne på hvordan Tottenhams supportere hadde det i 2001, da venstrebacken fem år senere meldte overgang til Chelsea. Da hadde Cole for lengst rukket å gjøre trøyenummer 3 og venstreback-plassen på England til sin egen, og engelskmannen vant to Premier League-titler på Highbury og ytterligere en på Stamford Bridge. Til sammen fikk Ashley Cole 385 kamper i Premier League og registrerte 15 scoringer og 31 målgivende. Han var dessuten med på å holde nullen i 147 av kampene han spilte.

Aller nærmest Cole finner man venstrebacken fra det meget underholdende Leeds-laget fra slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet i Ian Harte. Med fem sesonger i Premier League med nummer 3 på ryggen, husker man iren best for sin fantastiske frisparkfot og utallige raid ned langs venstresiden. Han scoret 11 mål på direkte frispark, og spilte i alt 237 kamper i Premier League. Han noterte seg for totalt 28 mål og 36 målgivende.

Bak Harte igjen, finner vi en som holder det gående den dag i dag. Leighton Baines hadde klippekort på Evertons venstreback fra overgangen til Goodison fra Wigan i 2007 og frem til Lucas Dignes ankomst i august 2018. På 340 ligakamper for the Toffees har engelskmannen scoret 29 ligamål, mange av disse som sikker straffeeksekutør. En av Everton-fansens aller største kjæledegger i nyere tid.

Beste #3: Ashley Cole
Nærmeste utfordrere: Ian Harte, Leighton Baines, Denis Irwin, Patrice Evra

Vinnere hittil:

#1 Peter Schmeichel
#2 Gary Neville
#3 Ashley Cole


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019