Premier Leagues beste – etter draktnummer #5

06/04/2020

Vi har kommet til dag fem i vår uhøytidelige kåring.

Som draktnummer 4, er også nummer 5 et populært valg for midtstoppere, så vel som midtbanespillere. Premier League har sett noen suverene femmere opp gjennom i sin snart 30 år lange historie, og aller øverst på vår liste finner man nok en tidligere Manchester United-spiller.

Rio Ferdinand står igjen som en av Englands beste stoppere gjennom alle tider, og sammen med Nemanja Vidic, dannet Ferdinand et nært ugjennomtrengelig forsvar. 41-åringen startet karrieren i West Ham, men det var i Leeds han for alvor slo igjennom. Her ble han hentet av Man Utd, og det var på Old Trafford han skulle oppnå sin legendariske status. På 12 sesonger sopet han med seg seks ligagull. Han fikk til sammen 504 kamper i Premier League for West Ham, Leeds, Man Utd og QPR, scoret 11 mål og var med på å holde nullen i 189 av kampene.

Bak Ferdinand har vi en kraftpakke av en midtbanespiller. Michael Essien kom til Chelsea som 22-åring og fant seg umiddelbart til rette på Stamford Bridge. Han var med på å vinne Premier League i sin første sesong i klubben, og symboliserte på mange måter den nær uovervinnelige fotballen José Mourinho praktiserte i sin tidlige trenerkarriere. Taklet så det suste, og hadde dessuten nese for drømmescoringer. Totalt ble det 168 ligakamper, 17 mål og ti målgivende for ghaneseren.

Tredjeplassen i vår høyst uoffisielle kåring går til Mr. Reliable på Manchester Citys høyreback, Paolo Zabaleta. Den nåværende West Ham-spilleren har nær sagt ingen spektakulære egenskaper, men i våre øyne er argentineren en av Premier League-historiens mest undervurderte spillere. Kom til Manchester for vekslepenger, rundt syv millioner pund, og har vært et av sjeik-regimets beste kjøp. Har vært med på to ligagull og står bokført med totalt 303 ligakamper og har bidratt med ni fulltreffere og 21 assists.

Beste #5: Rio Ferdinand
Nærmeste utfordrere: Michael Essien, Paolo Zabaleta, Martin Keown, Lucas Radebe.

Vinnere hittil:

#1 Peter Schmeichel
#2 Gary Neville
#3 Ashley Cole
#4 Patrick Vieira
#5 Rio Ferdinand 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019