Premier Leagues beste - etter draktnummer #2

03/04/2020

Turen har kommet til draktnummer 2 i Tips' uhøytidelige kåring.

Etter at Peter Schmeichel stakk av med seieren som tidenes beste nummer 1, har turen har kommet til trøyenummer 2, som stort sett er reservert høyrebacken. Og vi mistenker at Gary Neville er den første som dukker opp hos de aller fleste når en tenker på dette draktnummeret. Den nåværende Sky Sports-eksperten gjorde høyrebacken til sin egen med dette nummeret på ryggen i hele 15 sesonger. I løpet av disse fikk han med seg 400 ligakamper og åtte Premier League-titler. Han har vunnet så å si alt som kan vinnes på klubbnivå, kan hende ikke så rart, ettersom han var med på det aller meste av Sir Alex Fergusons storhetstid. Han var ingen måltyv, kun fem mål tilskrevet sitt navn, men Neville er hode og skuldre foran hans nærmeste utfordrere. Aller nærmest kom:

Lee Dixon. En del av det legendariske Arsenal-forsvaret, som bestod av Dixon selv, Tony Adams, Martin Keown og Nigel Winterburn. Et mer «no nonsense-forsvar» skal du lete lenge etter. Dixon epitomiserte engelske fotballspilleres ærlige og hardtarbeidende spillestil, og kom til Arsenal allerede i 1988. Der holdt han det gående frem til 2002 og var med på å vinne i alt fire ligatitler, to av dem kom etter Premier League-æraen i 1992.

Branislav Ivanovic er en annen kandidat fra nyere tid. Den serbiske hardhausen kunne bekle stopperplass like godt som høyreback, og var med på tre Premier League-triumfer mellom 2008 og 2017. Han scoret dessuten 22 ligamål, et imponerende antall hans posisjon tatt i betraktning, på hans 261 kamper i Premier League. I en alder av 36 år holder serberen koken den dag i dag i russiske Zenit.

Gary Neville, her fra sin testimonial mot Juventus i 2011. FOTO: Bildbyrån

Beste #2: Gary Neville
Nærmeste utfordrere: Lee Dixon, Branislav Ivanovic, Stephen Carr, Gary Kelly

Vinnere hittil:

#1 Peter Schmeichel
#2 Gary Neville


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019