Premier Leagues beste – etter draktnummer

02/04/2020

Vi kårer tidenes Premier League-spillere – etter trøyenummer. Først ut er en durabelig keeperduell.

Kåringer og rangeringer av tidenes beste Premier League-spillere er en evigvarende og altoppslukende debatt. Noen mener Thierry Henry står øverst på tronen, mens andre argumenterer like godt for Alan Shearer eller Ryan Giggs. Det er nær sagt umulig å bli enig. Nå prøver vi oss på å kåre tidenes beste Premier League-spillere, etter trøyenummer.

Hvem var/er den beste nummer 1? Hvem har båret trøyenummer 7 med den aller største verdighet? Har det noen gang eksistert en bedre #66 enn Trent Alexander-Arnold? Vi kan ikke love deg at du får fasiten her, men hver dag i april får du i hvert fall våre forslag. Vi vil publisere et nytt nummer hver dag, og vi begynner først, med trøyenummer 1.

Forbeholdt keeperplassen, og Premier League har sett mange legendariske sisteskanser mellom stengene opp gjennom årene. Her er det flust å velge mellom, men vi mener Peter Schmeichel må aller øverst på pallen. Petr Cech har både flere kamper og smultringer på CV’en enn dansken, men Chelseas, og til dels Arsenals burvokter, var hjulpet av et mye bedre forsvar enn Schmeichel. Til sammen fikk Peter den store 310 kamper i Premier League, hvorav han holdt nullen i 128 av dem. Han har dessuten ett mål og tre målgivende på samvittigheten – som keeper. Spilte også for Aston Villa og Manchester City på tampen av karrieren, uten at det tilsmusser renomeet hans nevneverdig. 

Petr Cech hadde også en fremragende karriere i Premier League, da særlig på Stamford Bridge. Han var en uvurderlig brikke i José Mourinhos pottetette forsvar, og i 2004/05-sesongen slapp han inn bare 15 baller bak seg, noe som den dag i dag er suveren PL-rekord. Tsjekkeren holdt nullen i 202 av hans 443 kamper i Premier League. To andre United-keepere, Edwin van der Sar og David de Gea er oppe og sniffer på topplasseringene, men nådde ikke helt opp.

Peter Schmeichel, her i aksjon mot Chelsea i 1997. FOTO: Bildbyrån

Beste #1: Peter Schmeichel
Nærmeste utfordrere: Petr Cech, David de Gea, Edwin van der Sar


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019