Premier League: Helgens tips!

04/10/2019

Våre vurderinger av 8. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 8. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Brighton & Hove Albion – Tottenham         B         1,92

Watford - Sheffield United    U         3,45

Liverpool - Leicester City      H         1,48

West Ham United - Crystal Palace    H         2,03

Southampton – Chelsea          B         1,90

Manchester City - Wolverhampton Wanderers        H         1,14

Newcastle United - Manchester United        B         1,92

 

Så går vi over til våre tre utvalgte objekter

Burnley–Everton: Forrige helgs 0-2-tap hjemme mot Manchester City var Evertons tredje strake nederlag, og det begynner allerede nå å brenne blått lys for klubbens drømmer om topp 6 denne sesongen. I de strake tapene mot Bournemouth, Sheffield United og Manchester City har Everton kunne scoret to mål, og mye av skylden for den manglende uttellingen blir av forståsegpåere lagt på lagets formasjon. Everton spiller med enslig spiss, og den oppgaven har så langt denne sesongen blitt delt mellom Dominic Calvert-Lewin og sommerkjøpet Moise Kean. Everton står med syv poeng og bare seks scorede mål fra første syv ligakamper.

Burnley har et helt annet overskudd og viser en giv som ikke kan sammenlignes i forrige sesongs nestenulykke. Kun to av de første syv er vunnet, men samtidig er det bare Liverpool og Arsenal som har maktet å ta full pott mot Sean Dyche og hans menn.

Chris Wood scoret mot Villa sitt tredje mål på to kamper, etter å ha vært målløs i de ni foregående. Også Jay Rodriguez fant veien til mål, i det som var 30-åringens første Clarets-scoring siden 2012.

Everton vant forrige sesongs dobbeltmøte med Burnley med totalt 7-1.

 

Norwich–Aston Villa: Begge endte opp med opprykk til Premier League, men Norwich trakk lengste strå i begge forrige sesongs innbyrdes møter med Aston Villa. Jordan Rhodes satte to baller bak Villa-keeper Ørjan Nyland da det endte 2-1 på Carrow Road, mens Teemu Pukki og Mario Vrancic ble målscorere da kanarifulglene vant med samme siffer på Villa Park. Etter sistnevnte kamp kunne Norwich feire opprykk til Premier League, mens Villa måtte forberede seg på neglebitende play off. Villa fikset biffen, og etter at billetten til gjeveste divisjon var sikret åpnet Villa-lederne sjekkheftet på vidt gap. Spillere for £130 millioner ble handlet inn for å kunne etablere seg i Premier League. Det er med andre ord et helt annet Villa-lag som denne helgen jakter revansj på Carrow Road.

I motsetning til Villa har Norwich gitt fortsatt tillit til brorparten av spillerne som vant The Championship forrige sesong. Skader har imidlertid skapt alvorlige problemer. Et reservepreget Norwich-lag skapte seg overskrifter ved å banke Manchester City på Carrow Road, men har siden gått på strake tap mot Burnley og Crystal Palace.

Før helgens duell mot opprykkskollega og tabellnabo Villa står det fortsatt tosifret antall spillere på skadelista i Norwich. For Villa er det bare Jonathan Kodjia og James Chester som garantert må stå over. Wesley og Tyrone Mings antas begge å rekke kampen.

 

Arsenal–Bournemouth: Atter en scoring fra Pierre-Emerick Aubameyang bidro til at Arsenal mandag kveld fikk med seg det ene poenget fra Old Trafford. Noen stor prestasjon leverte laget imidlertid ikke, og spesielt rekordkjøpet Nicolas Pepe var svak. £72-millionersmannen fikk til lite eller ingenting, og forsvant ut etter drøye 20 minutter. Mesut Özil er samtidig tydelig ikke i Unai Emerys fremtidsplaner, mens Alexandre Lacazette fortsatt sliter med ankelproblemer. Mye av det offensive ansvaret faller dermed på Aubameyang. 18-årige Bukayo Saka og 20-årige Joe Willock leverer imidlertid stadige bevis for at Gunners-fansen har mye godt i vente.

Defensivt er det fortsatt stor uro, og at man bare slapp inn ett mål mot United skyldes like mye at Solskjærs menn for tiden ikke har angripere, samt at Bernd Leno er en utmerket sisteskanse.

Arsenal har plukket syv poeng fra første tre kamper hjemme på Emirates.

Bournemouth har vært sjanseløse under sine fire første Premier League-besøk på Emirates. Forrige sesong returnerte man hjem med 1-5-tap i bagasjen, og i alle fire kamper har man tapt med minst to mål. Denne sesongen er det imidlertid bare regjerende mester Manchester City og topp 4-kandidat Leicester som har lyktes å ta full pott mot Joshua King & Co. Den norske landslagsangriperen har så absolutt bidratt til den flotte sesonginnledningen. Mot West Ham forrige helg noterte nordmannen seg for både scoring og målgivende da det endte 2-2 på Vitality.

Bournemouth har fortsatt et halvt dusin spillere på skadelista, men en småsyk Ryan Fraser antas å bli klar til avreise hovedstaden.

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Norwich City - Aston Villa    B         2,89

Burnley – Everton      B         2,55

Arsenal – Bournemouth         B         6,90


Tipsfotball

 

Bookietest2019