Premier League: Helgens tips!

30/08/2019

Våre vurderinger av 4. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 4. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Southampton - Manchester United   H         3,85
Leicester City – Bournemouth           B         5,00
West Ham United - Norwich City     B         3,85
Crystal Palace - Aston Villa   H         2,25
Chelsea - Sheffield United    H         1,38
Burnley – Liverpool   B         1,37
Everton - Wolverhampton Wanderers           U         3,35
Arsenal – Tottenham  H         2,37

Så går vi over til våre to utvalgte objekter!

Manchester City–Brighton: West Ham-kaptein Mark Noble fablet før sesongstart om at det kunne være gunstig å møte City allerede i første kamp, før de hadde funnet gliden. Noble fikk sitt pass påskrevet da det endte med 5-0-seier til gjestene på London Stadium, men City-spillerne innrømmet etter kamp at de ikke var på høyden og følte seg presset frem til pause. I sesongens første hjemmekamp var man overlegne i banespillet mot Tottenham, men kastet likevel bort to poeng.

Mot Bournemouth søndag var man igjen spillemessig overlegne, men det noteres likevel at Joshua King & Co kom til overraskende mange målsjanser.

Lørdag løper City ut til atter en august-kamp, men det er uansett ikke forventet at Brighton skal kunne skape problemer for hjemmelaget på Etihad. City har vunnet alle sine fire Premier League-kamper mot The Seagulls, og det var Brighton som ble slått 4-1 da City sikret ligatittelen i sesongens siste kamp i mai i år.

Brighton tok fire poeng fra sine to første kamper, og satte god fart også da Southampton forrige helg besøkte Amex Stadium for sørkyst-derby. Neal Maupay og Martin Montoya kom tidlig til gode muligheter, og hjemmefansen været da nye poeng inn på konto. Etter en halvtimes spill ødela imidlertid hjemmelagets egen Florin Andone selv moroa. Den rumenske angriperen pådro seg da direkte rødt kort etter stygg takling på Saints-forsvarer Yan Valery, og derfra og ut var det gjestene som styrte showet. Det endte med 0-2-tap for Graham Potter og hans menn.

 

Newcastle–Watford: Steve Bruce kan vise til over 900 kamper som manager, men særlig respekt blant fotballfans virker han ikke å ha opparbeidet seg. Da han i sommer ble gitt jobben som Newcastle-manager etter Rafa Benitez var det til et hylekor av en annen verden. Newcastle ble dømt nord- og ned, mens Steve Bruce umiddelbart ble gjort til oddsfavoritt som først sparkede manager. Sesonginnledning inneholdende 0-1-tap mot Arsenal og 1-3-tap mot nyopprykkede Norwich gjorde ikke oppgaven enklere. Revansjen skulle imidlertid være rett rundt hjørnet, og den kom på et uventet sted. Hjemmelaget var stor oddsfavoritt før Bruce & Co ankom Tottenhams nye flotte storstue søndag. Da sluttsignalet lød hadde imidlertid Newcastle plukket sesongens første trepoenger.

En fjær i hatten for Bruce er det også at dette var Newcastles første borteseier mot et topp 6-lag siden desember 2015.

Watford ligger ikke bare alene i bunnen av Premier League-tabellen uten poeng, i hjemmetapet mot West Ham noterte de også sitt syvende strake tap i alle turneringer. At de gjennom tirsdagens ligacupseier mot Coventry unngikk et åttende tap er mager trøst for tabelljumboen.

Mot West Ham var det spesielt offensiven som sviktet. Av totalt 23 avslutninger var det usle 3 som traff mål. At kaptein Troy Deeney er nyoperert gjør ikke saken bedre.

Den begredelige ligastarten er overraskende for en klubb som de senere år har hatt for vane å åpne sterkt, for deretter å dabbe av på våren. Forrige sesong ble åpnet med fire strake trepoengere, mens man i 2017 bare tapte en av de første syv. Det begynner nå for alvor å haste for en av forrige sesongs største positive overraskelser, og et høytflyvende Newcastle på St. James’ Park blir garantert ingen enkel oppgave.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Manchester City - Brighton & Hove Albion H         1,10

Newcastle United – Watford B         2,88


Tipsfotball

 

Bookietest2019