Premier League: Helgens tips!

23/08/2019

Våre vurderinger av tredje runde i Premier League er nå klare!

*TILBUD! 10 UTGAVER AV TIPS FOR 199 KRONER. Send ditt navn, adresse og telefonnummer til og merk eposten TIPSTEST

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den tredje Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Aston Villa – Everton U         3,45

Norwich City – Chelsea         U         4,15

Brighton & Hove Albion – Southampton     H         2,47

Manchester United - Crystal Palace  H         1,38

Watford - West Ham United B         3,55

Liverpool – Arsenal    H         1,51

Wolverhampton Wanderers – Burnley          H         1,87

 

Så går vi over til våre tre utvalgte objekter!

Sheffield United–Leicester: Blades-fansen måtte vente tolv år, og for bare tre år siden var det 3.divisjonsfotball som gjaldt. Gleden var derfor påtakelig da Bramall Lane forrige helg fikk oppleve Premier League-fotball igjen. Og comebacket ble da også kronet med en god prestasjon og tre poeng. Noe fyrverkeri var det aldri, men et svakt Crystal Palace klarte aldri å stikke kjepper i hjulene for festen. John Lundstram ble matchvinner, og den 25-årige midtbanespilleren har dermed scoret mål i alle de fire øverste divisjonene i England.

The Blades registrerte sin første seier over Palace i øverste divisjon siden 1973, men viktigere og mer spesielt var det at de gjorde med en førsteellever bestående utelukkende av engelske og irske spillere. Alt tyder da også på at Wilder mot Leicester starter en tredje strake Premier League-kamp uten importerte spillere. Callum Robinson og John Fleck forlot begge kampen mot Palace med skader, men duoen meldes å bli klar til helgens batalje mot Leicester.

Leicester måtte tåle å se Harry Maguire forsvinne til Manchester United, men stopperduoen Çaglar Söyüncü og Jonny Evans virker på utmerket vis å fylle hullet etter landslagskjempen. Kun ett baklengsmål er notert fra sesongens to første tøffe kamper, hjemme mot Wolves og borte mot Chelsea. Og når Leicesters forsvar holder tett vil det ganske sikkert også løsne fremover på banen.

Mot Chelsea på Stamford Bridge var The Foxes på hæla før hvilen, og kun ett skudd ble registrert retning Chelsea-keeper Kepa. Etter pause var det imidlertid ett helt nytt Foxes-lag som kom på banen, og manager Brendan Rodgers er ganske sikkert skuffet over at man bare fikk med seg det ene poenget i bagasjen hjem. James Maddison dominerte igjen stort, og midtbaneeleganten hadde alle tiders mulighet til å sikre seieren da han skjøt like over rett før slutt.

Leicester har ikke vunnet noen av sine siste fire Premier League-kamper, men den negative rekken vil neppe vare særlig lenge – prestasjonene å dømme.

 

Bournemouth–Manchester City: Eddie Howe og The Cherries kastet bort to poeng da de lot Billy Sharp kjempe inn utlikningsmålet for nyopprykkede Sheffield United rett før slutt i ligapremieren på Vitality Stadium. Bournemouth var det beste laget, men klarte ikke stå imot entusiasmen fra et Blades-lag som hadde ventet tolv år på å igjen få slippe til i Premier League. Når man forrige helg skulle ut i ny kamp mot entusiastisk nyopprykket gjeng var man imidlertid forberedt.

Et høylytt hjemmepublikum på Villa Park gjorde sitt for å skremme vettet av gjestene, men Joshua King holdt nervene på armlengdes avstand da han fikk muligheten fra straffemerket allerede etter to minutters spill. Når så Liverpool-lånet Harry Wilson bare ti minutter senere gjorde 2-0 til The Cherries var mye av jobben gjort.

The Cherries har innkassert fire viktige poeng fra to kamper, og man løper dermed ut til kamp mot den regjerende mesteren med senkede skuldrer.

Manchester City har møtt Bournemouth i totalt åtte Premier League-oppgjør, og de himmelblå har vunnet samtlige. Pep Guardiolas menn blir ikke mindre favoritter selv om de nå ankommer etter tung nedtur mot Tottenham på Etihad. The Cherries får nemlig et særs revansjesugent mesterlag på besøk.

City feiret hardt da Gabriel Jesus satte 3-2 for City i sluttminuttene mot Tottenham, bare for etter VAR-granskning å bli fratatt scoringen da tv-bildene hadde funnet at ballen hadde vært innom en hånd i det oppbyggende angrepet.

Pep & Co hadde planlagt trening i varmere strøk denne uken, men den planlagte treningsuken i Spania ble avlyst. City har hatt for vane å legge inn trening (og treningskamp) i Spania umiddelbart etter ligastart, men denne gang fant man det mer riktig å benytte tiden i Manchester.

 

Tottenham–Newcastle: Det har vært travle dager for Tottenham, og det virker å gå enda noen dager før man kan senke skuldrene. Fire poeng er hentet fra første to kamper, men ikke uten dramatikk. I premieren hjemme mot Aston Villa lå man under 0-1 frem til Christian Eriksen entret banen med dirigentstokken. 0-1 ble på rekordtid snudd til fortjent 3-1-seier. Like fortjent var det kanskje ikke forrige lørdag, men ved hjelp fra VAR og taklinger i siste sekund slapp Tottenham mirakuløst fra Etihad med ett poeng på innerlomma. Godt betalt, men Spurs har dermed fått en utmerket sesongstart.

Fortsatt frykter man at Christian Eriksen skal forsvinne til Spania før august er over, men lykkes man å beholde dansken er Tottenham godt rustet til å kjempe om topp 4 og det som bedre er. Nyankomne Ryan Sessegnon er fortsatt ikke spilleklar, men mye tyder på at Giovani Lo Celso får sin debut fra start mot Newcastle denne helgen. Tottenham styrkes naturligvis ytterligere av at Son Heung-min nå er ferdigsonet og klar til kamp.

Newcastle har fått sesongstarten svært mange tippet de ville få. I 0-1-tapet mot Arsenal leverte geordiene klart godkjent innsats, mens forrige helgs 1-3-tap mot Norwich var langt under pari. Kan hende hadde det endt annerledes om debutant Emil Krafth eller Joelinton hadde tatt vare på kjempemulighetene de fikk i åpningsminuttene, men da disse ble misbrukt var det aldri noen vei tilbake. Teemu Pukki gjorde som han ville og endte opp med å ta med seg matchballen hjem, mens Jonjo Shelveys redusering var betydningsløs da den kom tre minutter på overtid.

Bruce ble femte strake Newcastle-manager som har tapt sin første Premier League-kamp på bortebane. Alan Pardew, John Carver, Steve McClaren og Rafael Benitez gikk alle i samme felle som Bruce.

Steve Bruce var tippet å få det tungt, og 58-åringens oppgave har ikke blitt enklere etter alle skadene. Åtte mann står oppført på skadelista før helgens kamp. Joelinton, Allan Saint-Maximin og Dwight Gayle er av dem som er usikre, mens Andy Carroll fortsatt må vente på sitt comeback i Newcastle-drakt.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Sheffield United - Leicester City      U         3,25

Bournemouth - Manchester City       B         1,21

Tottenham - Newcastle United         U         6,50


Tipsfotball

 

Bookietest2019