Premier League: Helgens tips!

08/11/2019

Våre vurderinger av 12. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 12. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Norwich City – Watford        B         2,60

Southampton – Everton         B         2,50

Burnley - West Ham United  H         2,33

Newcastle United – Bournemouth     U         3,30

Manchester United - Brighton & Hove Albion         U         3,80

Wolverhampton Wanderers - Aston Villa     H         1,92

Liverpool - Manchester City (o/u 2.5)          Over    1,66

 

Så går vi over til våre utvalgte objekter

Chelsea – Crystal Palace

Chelseas fem siste kamper i alle turneringer har inneholdt ikke mindre enn 20 scoringer, og når man også kan vise til fem strake Premier League-seirer er det få som bryr seg veldig mye om at laget også har fleste baklengsmål av alle på øvre tabellhalvdel.

Chelsea kan fortsatt ikke handle spillere, men som defensive forsterkninger har man selvfølgelig N’Golo Kanté og Antonio Rudiger i bakhånd. Kanté var på benken tirsdag og står klar til spill mot Palace, mens også Rüdiger nå er tilbake i lett trening.

Chelsea blir naturlige forhåndsfavoritter også lørdag, når hovedstadsrival Crystal Palace ankommer Stamford Bridge, og her kan Lampard sikte seg inn på å holde nullen for tredje gang denne sesongen. Palace flyr fortsatt høyt, men kom til kort i forrige helgs møte med Leicester. Og nok en gang var det offensivt det sviktet for Hodgsons menn.

Mot The Foxes skapte man knapt målsjanser, og et skudd fra Jeffrey Schlupp som forandret retning var det eneste Kasper Schmeichel behøvde å plukke i løpet av 90 minutter. Kun Watford og Newcastle har nå scoret færre mål enn Palace.

Midtbanespiller James McArthur fikk seg lørdag en smell i en allerede vond rygg, og er neppe med mot Chelsea.

 

Tottenham–Sheffield United

Tottenham er på god vei videre til sluttspill i Champions League, og kan hende er dette turneringen hvor Spurs kan redde sesongen. I Premier League er det nemlig noe nær kjørt. Kun 13 poeng er hentet fra første 11 kamper, og det er naturligvis borteformen som ødelegger. Etter 1-1 mot Everton forrige helg må man helt tilbake til 20.januar (Fulham) for å finne lagets forrige borteseier. Trøsten må være at det garanteres scoringer når Spurs er i aksjon. Dette var lagets 82. strake kamp uten at det har endt målløst. Mot Everton var det Dele Alli som kom i scoringsprotokollen, og da ender det som kjent heller ikke med tap. Alli har nå scoret 39 Premier League-mål, og ingen av kampene med Alli-scoring er tapt.

Son Heung-min så rødt mot Everton, men da grunnet en forvirret dommer som økte straffen fra gult til rødt etter å ha sett utfallet av taklingen. Tottenhams anke ble naturligvis tatt til følge, og Son er klar for kamp lørdag. Sørkoreaneren har samtidig fått en plass i hjertet hos alle fotballfans, uansett lagtilhørighet. Tottenham-spillerens reaksjon etter hendelsen forrige helg, og måten han feiret scoringene på i midtuken (hender formet som hjerte, garantert retning Andre Gomes) er beundringsverdig. Son skal det gjøres.

Nyopprykkede Sheffield United reiser til hovedstaden proppet med selvtillit. Forrige helgs imponerende 3-0-seier mot Burnley betyr at The Blades er helt oppe på 6.plass etter første elleve kamper. Laget fra stålbyen har nå gått ubeseiret fra siste fire kamper, men manager Chris Wilder påstår hardnakket at han fortsatt ikke leser tabell.

Bortekamp mot forrige sesongs Champions League-finalist er i utgangspunktet en knallhard oppgave, men Blades-spillerne har ettertrykkelig bevist at de ikke frykter Premier League-reiser. Fem bortekamper, men fortsatt er Sheffield United ubeseiret på fremmed gress. Dette inneholder da 2-2 etter imponerende opphenting mot Chelsea og sterk 2-0-seier mot Everton på Goodison. Tottenham er herved advart.

 

Leicester - Arsenal

2-0-seieren mot Crystal Palace forrige helg betyr at Leicester har samlet 23 poeng fra sesongen 11 første kamper. Da klubben sesongens 2015/2016 sjokkerte fotballverden ved å vinne ligatittelen hadde de til sammenligning 22 poeng etter første elleve. Som om ikke dette var nok. Målforskjellen nå viser 27-8, mot 23-19 i 2015. Elleve færre baklengsmål, og dette etter at man i sommer solgte landslagsforsvarer Harry Maguire til Manchester United for rekordsummen 80 millioner pund. Noen erstatter rakk man aldri hente inn. Brendan Rodgers valgte heller å gjøre gull av gråstein. 23-årige Caglar Soyuncu var fjerdevalg på stopperplass etter å ha blitt hentet fra Freiburg før forrige sesong. Det ble bare seks kamper i debutsesongen i Premier League, før han i år har blitt hauset opp som en av ligaens beste forsvarsspillere. I spann med rutinerte Jonny Evans har den tyrkiske landslagsstopperen tatt ligaen med storm, og suksessen er sikret når Brendan Rodgers også har revitalisert Jamie Vardy.

Den rutinerte angriperen har vært en skygge av seg selv etter ligagullet i 2016, men etter managerskiftet er hurtigtoget igjen på sitt beste. Siden Rodgers ankomst i mars har Vardy levert 19 ligascoringer, fem fler enn noen annen Premier League-spiller. Forrige helg var det de to nevnte som avgjorde mot Palace, og Vardy er dermed førstemann med tosifret antall scoringer denne sesongen.

The Foxes står med 4-1-0 etter sesongens fem første hjemmekamper. Seier mot Arsenal lørdag vil gi ekstremt gode kort på hånden i topp 4-duellen.

Unai Emery skjelver i sjefsstolen om det går skeis på King Power Stadium lørdag. Gunners-fansen er i harnisk etter de senere tids resultater, og med nederlag mot Leicester må man mest sannsynlig atter en gang vinke farvel til Champions League-plass. Emery gjør alt for å rette opp i forholdet til arge fans, og i så måte var det nok korrekt å strippe upopulære Granit Xhaka for kapteinsbind. Nyutnevnt lagkaptein Pierre-Emerick Aubameyang svarte med å sende laget i ledelsen mot Wolves forrige helg, men etter scoringen i 32.minutt var det jevnt slutt. Etter dette presterte man ikke en eneste avslutning på mål, og det var ingen overraskelse da Raul Jimenez utliknet for The Comeback Kings fra ulveland.

Arsenal har bare vunnet fire av sesongens elleve første kamper. Siste to Premier League-reiser til Leicester har gitt totalt 1-6 i sekken. 0-3-tap i april, kom etter 1-3-nederlag i 2018. Arsenal har ikke hatt for vane å sparke managere, men liten tvil om at Emery lever farlig om det går galt også denne gang.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Chelsea - Crystal Palace         H         1,34

Tottenham - Sheffield United           H         1,58

Leicester City – Arsenal         H         2,08


Tipsfotball

 

Bookietest2019