Premier League: Tiårets beste

14/12/2019

2000-tallets andre tiår nærmer seg slutten, og Tips gir deg muligheten til å kåre Premier Leagues beste spiller det siste tiåret.

2019 går mot slutten, og vi ser tilbake på begivenhetene de siste ti årene. Manchester United, Manchester City, United, City, Chelsea, Leicester, Chelsea, og to ganger City har stått igjen som ligavinnere de siste ni sesongene, og Liverpool har alle tiders muligheter til å slå seg inn i rekken denne sesongen. Vi lar imidlertid ikke muligheten til å kåre tiårets spiller i Premier League gå fra oss, og under gir vi deg ti kandidater til å stikke av med hedersprisen. Alt du trenger å gjøre er å legge igjen din stemme i kommentarfeltet til artikkelen på våre Facebook-sider, og du får dessuten muligheten til å vinne en aldri så liten påskjønnelse.

1.Sergio Agüero – Manchester City (2011 – i dag)
En av ligaens mest notoriske måljegere i Premier League-historien og. Kun Agüero står med formidable 173 fulltreffere og 45 målgivende pasninger på sine hittil 251 Premier League-matcher, og det er også desidert mest det siste tiåret. 31-åringen har i tillegg fire PL-trofeer på samvittigheten   og ble også ligaens skytterkonge i 2014/15. Har seks månedens spiller-utmerkelser tilskrevet sitt navn. Går ofte for å være en av ligaens mest undervurderte spillere, men ikke hos oss.

2. David de Gea – Manchester United (2011 – i dag)
For en reise den spanske burvokteren har hatt. De Gea ble utskjelt i sin første sesong i Manchester, men siden har skuddstopperen vokst seg til å bli øyrikets mest dominante og beste keeper det siste tiåret. David de Gea har gjennom flere sesongen blitt regnet blant verdens aller beste keepere, om ikke den beste, og kan dessuten skryte på seg 102 smultringer på 291 ligakamper. Ikke verst, på et lag som ikke har vært i nærheten av sine glansdager under Sir Alex Ferguson.

3. Harry Kane – Tottenham (2012 – i dag)
Spurs’ storscorer noterte seg ikke for sin første Premier League-match i Tottenhams liljehvite farger før i 2012/13-sesongen, og selv da ble det bare to kamper. Han måtte vente ytterligere til april 2014 før han noterte seg for sin første fulltreffer for klubben, men siden har Englands toppspiss ikke sett seg tilbake. 134 scoringer og 20 assists har det blitt på hans 196 PL-kamper, og Kane har også blitt ligaens toppscorer ved to anledninger. Allerede nummer 13 på listen over Premier Leagues mestscorende spillere.

4. Vincent Kompany – Manchester City (2008 – 2019)
Det er lett å bli historieløs, men Vincent Kompany er trolig Manchester Citys mest innflytelsesrike kaptein gjennom alle tider. Siden 2010 har belgieren blitt ligamester fire ganger, og takket av sin City-karriere med den fulltrefferen i vinkelen mot Leicester forrige sesong. Har klokket opp godt over 200 ligakamper siden 2010 og ble sågar kåret til årets spiller i 2011/12. Har vært sårt savnet i Citys midtforsvar denne sesongen.

5. David Silva – Manchester City (2010 – i dag)
Kan hende går David Silva stille i dørene, men hvilken spiller han er. Gjør alt med stoisk ro, og har et overblikk om hva som foregår rundt seg som overgår de aller fleste andre. Nærmer seg 100 målgivende pasninger (89) etter 297 kamper med Citizens-logoen på brystet og står dessuten med 57 fulltreffere. Smått utrolig at han har blitt kåret til månedens spiller kun én gang.

6. Eden Hazard (Chelsea – 2012 – 2019)
Premier Leagues beste spiller gjennom flere sesonger, forlot skuta på Stamford Bridge til fordel for Real Madrid i sommer. Og selv om belgieren ikke har satt den spanske hovedstaden i fyr og flamme etter overgangen, er hans erobringer i Premier League unektelig. Sesongens spiller i 2014/15, mester to ganger, to x månedens mål og månedens spiller to (?!) ganger. Hazard vil for alltid forbli en yndling blant Chelsea-fansen, og det med rette.

7. Steven Gerrard (Liverpool – 2010 – 2015
Kan hende hadde Liverpool-kaptein sine beste år før 2010, men det ville vært en æreskrenkelse å ikke ha med scouseren her. Var instrumental, bokstavelig talt, da ligagullet glapp på målstreken i 2014, men innflytelsen han har hatt på klubben er unektelig. Tjener i dag til livets opphold som manager for Rangers, og mange har spådd han til å ta over nøklene til Anfield etter Jürgen Klopp.

8. Wayne Rooney (Manchester United og Everton – 2010 – 2018)
Scouseren står kanskje for Premier League-historiens vakreste mål med den fulltrefferen mot Manchester City, og huskes ellers som en forbilledlig skikkelse av United-fansen. Klokket opp tosifret antall ligascoringer i seks strake sesonger mellom 2010 og 2015, og vant også ligaen to ganger dette tiåret. Hva United-fansen hadde gitt for å ha en slik spiller og leder blant dagens mannskap.

9. John Terry (Chelsea – 2010 – 2017)
Captain. Leader. Legend. Det er ordene Chelsea-fansen bruker om sin fremragende kaptein og midtstopper. John Terry brukte det siste tiåret på å vinne tre PL-titler med the Blues, og fra midtstopperposisjon, scoret midtstopperen i hver eneste sesong, også siden 2010. En av Premier League-historiens viktigste skikkelser.

10. Kevin de Bruyne (Chelsea 2011 – 2014 og Manchester City 2015 – i dag)
Kan hende kan man sette en strek over belgierens Chelsea-karriere, men Kevin de Bruyne har vært eksepsjonelt god i Manchester City. «KdB» har, helt siden ankomst Manchester, fremstått som en komplett midtbanespiller og det er ikke uten grunn at lysluggen gang på gang betegnes som en av verdens beste i sin posisjon. Har vært outstanding også denne sesongen, og står med to Premier League-triumfer.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019