Premier League: Midtukens tips!

26/02/2019

Våre vurderinger av 28. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 28. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Leicester City - Brighton & Hove Albion     U         3,45

Cardiff City – Everton           B         2,15

Newcastle United - Burnley (o/u 2.5)           under   1,58

Southampton - Fulham (begge scorer)          Ja         1,75

Crystal Palace - Manchester United  B         2,35

Manchester City - West Ham United (0-2)   B         2,63

Liverpool - Watford (0-2)      B         1,96

 

Så går vi over til våre tre utvalgte objekter

Huddersfield Town - Wolverhampton Wanderers

Det ble nok en skuffende ettermiddag for Huddersfield, som lørdag tapte 2-0 borte mot Newcastle. The Terriers måtte se hele kampplanen sin gå i vasken da Thomas Smith fikk en fortjent tidlig dusj etter bare 20 minutter. Dermed er Huddersfield stadig uten seier i 2019, og har ikke vunnet en ligakamp siden november. Manager Jan Siewert forventer helt andre takter, når Wolves kommer på besøk i kveld.

Spillemessig har man kunnet se forbedringer etter at den 36 år gamle treneren tok over tømmene etter David Wagner, men resultatene lar stadig vente på seg. Her er Alex Pritchard tilbake og det er også håp om at Erik Durm blir klar. Isaac Mbenza, Danny Williams og Adama Diakhaby er fortsatt ute.

De står imidlertid overfor nok en tøff test når formsterke Wolves kommer på besøk til John Smith’s Stadium. Ulvene er uten tap i ligaen på sine siste åtte, og har tapt bare en av de siste ti. Den nyopprykkede klubben har tatt sikte på syvendeplassen for å bli først bak de suverene topp 6-klubbene. Wolves kommer rett fra 1-1 mot Bournemouth, en kamp begge lag kunne vunnet. Joao Moutinho meldes klare og troppen er dermed helt skadefri.

 

Arsenal – Bournemouth

Med fire seirer på de fem siste i Premier League, har Arsenal sagt klart og tydelig i fra at de akter å gi Chelsea og Manchester United kamp til døra om den meget viktige fjerdeplassen, som kjent gir spill i Champions League neste sesong.

Søndag ettermiddag fikk the Gunners en behagelig dag på jobben da de komfortabelt ekspederte Southampton av banen med 2-0 hjemme på Emirates. Dermed tok de fjerdeplassen fra Man United, som spilte 0-0 mot Liverpool i toppkampen samtidig som Southampton ble slått. Alexandre Lacazette scoret i sin fjerde hjemmekamp på rad for å sende the Gunners opp i 1-0, mens Henrikh Mkhitaryan satte inn scoringen som fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Bournemouth tar den korte turen fra sørkysten til Nord-London etter en ellevill 1-1-kamp mot Wolverhampton lørdag. Det ble skapt store sjanser begge veier, og vår egen Joshua King misbrukte et straffespark, som kunne sørget for at alle poengene ble igjen på Vitality Stadium. Nå skal de forsøke seg mot Arsenal, men må klare seg uten den viktige midtbanespilleren Jefferson Lerma, som må sone to kampers suspensjon.

Arsenal og Bournemouth har møttes kun tre ganger på Emirates, og alle gangene har samtlige poeng blitt igjen i hovedstaden.

 

Chelsea – Tottenham

Mauricio Pochettinos menn ble avskrevet i tittelkampen da Harry Kane og Dele Alli forsvant ut med langvarige skader, men i stjerneduoens fravær sto andre spillere frem og tok ansvar. Samtlige ligakamper i perioden ble vunnet, og da Kane lørdag returnerte til førstelaget skulle man etter planen knappe ytterligere inn på tetduoen. Manchester City var opptatt med ligacupfinale, mens Liverpool sto foran vanskelig kamp mot Manchester United på Old Trafford.

Med Kane tilbake i startoppstillingen bestemte imidlertid øvrige Spurs-spillere seg for å overlate ansvaret til VMs toppscorer. Son Heung-min og Christian Eriksen var skygger av seg selv, og mot et hardt kjempende Burnley kom londonerne til kort.

Nederlaget på Turf Moor lørdag var Tottenhams syvende tap for sesongen, men utrolig nok finnes det fortsatt muligheter for å blande seg inn i tittelkampen. Spurs har fortsatt ikke spilt uavgjort, og da Liverpool på ynkelig vis kastet bort en gyllen mulighet mot United skiller det fortsatt bare seks poeng frem for Spurs. Til tittelfavoritt City skiller det bare fem, og Tottenham har fortsatt muligheten til å knipe inn på lagene foran seg gjennom å vinne på respektive lags hjemmearenaer.

Harry Kane ble av lagkameratene muligens gitt i overkant mye ansvar mot Burnley, men at toppscoreren er tilbake er naturligvis ikke annet en stor lettelse for Spurs-fansen. Kane scoret da også et formidabelt utlikningsmål på Turf Moor, og med dette rundet Kane for femte sesong på rad 20 scoringer i løpet av sesongen. Og dette altså med ferskt skadefravær på samvittigheten, samt fortsatt elleve ligakamper igjen å spille.

Tottenham har neppe råd til flere feilskjær, og tur til Stamford Bridge er naturligvis aldri noen enkel oppgave. Et bedre tidspunkt å møte Chelsea på enn nå er imidlertid vanskelig å finne. Onsdagens hjemmelag sliter for øyeblikket på atskillige fronter. Det som skjedde i sluttminuttene på Wembley søndag var bare ny ripe i en allerede kraftig herjet lakk. Dagen etter kamp forsøker man å bagatellisere hendelsen mellom manager Sarri og sisteskanse Kepa Arrizabalaga og å kalle den en misforståelse, men det er liten tvil om at Sarri synger på siste verset som Chelsea-manager. Italieneren virker ikke lenger å ha et snev av autoritet i spillerguppa. Den tidligere Napoli-bossen har «mistet garderoben», og det er vanskelig å se hvordan Chelsea skal kunne nå topp 4, med eller uten Sarri.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Huddersfield Town - Wolverhampton Wanderers    U         3,55

Arsenal - Bournemouth (pause)         B         6,00

Chelsea – Tottenham  H         2,30


Tipsfotball

 

Bookietest 2017/18