Premier League kaller inn til krisemøte - sesongen blir trolig stanset

13/03/2020

Champions League og Europa League er allerede utsatt på ubestemt tid

SISTE: The Football League følger etter. Alle kamper i The Championship, League One og League Two er satt på vent. Foreløpig frem til 4.april. 

Dermed virker det stadig mer sannsynlig at Premier League får gjennomført inneværende sesong, i alle fall etter skjema. Natt til fredag slapp nyheten om at Arsenals manager, Mikel Arteta, og Chelseas kantspiller, Callum Hudson-Odoi, har testet positivt på for Koronaviruset. Både Arsenal og Chelsea har bekreftet at de har sendt hele førstelagstroppen i karantene.

I første omgang har oppgjøret Brighton – Arsenal blitt utsatt, og det er bare et spørsmål om tid før lørdagens kamp mellom Aston Villa og Chelsea lider samme skjebne. Premier League-klubbene har begynt å forberede seg på at sesongen vil bli stanset, og det er kalt inn til krisemøte fredag. Da får vi trolig langt flere svar på hva som vil skje med resten av sesongen.

Toppligaene i Spania, Italia, Portugal, Nederland, Irland og USA er alle midlertidig suspendert, mens kampene i Bundesliga og Ligue 1 gjennomføres bak lukkede dører. Fredag formiddag ble det også klart at alle kamper i Champions League og Europa League utsettes på ubestemt tid. 

Slik det ser ut nå, virker en fullførelse av inneværende Premier League-sesong utopi. Skulle møtene konkludere med annet resultat enn avlysning/utsettelse vil trolig statsminister Boris Johnson gripe inn.

Helt sikre kan man imidlertid ikke være. Landet med vegg til vegg-teppe på bad, og separate kraner for varmt og kaldt vann har ikke vist seg å være raske på avtrekkeren i situasjoner som dette. Hesteveddeløpene i Cheltenham går fortsatt av stabelen som normalt. Festivalen er inne i sin tredje og siste dag, og som de to foregående dagene vil det stå over 100 000 tilskuere som sild i tønne på tribunene. Det har, utrolig nok, også blitt meldt at helgens halvmaraton i Liverpool skal gå av stabelen som planlagt. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019