Premier League: Helgens tips!

12/05/2019

Våre vurderinger av 38. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 38. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Leicester City – Chelsea        U         3,70

Burnley – Arsenal      B         2,20

Manchester United - Cardiff City     U         6,50

Brighton & Hove Albion - Manchester City (1-0)    U

Liverpool - Wolverhampton Wanderers       H         1,31

Crystal Palace – Bournemouth          H         1,89

Southampton - Huddersfield Town   H         1,44

 

Så går vi over til våre tre utvalgte objekter

Fulham - Newcastle United

Scott Parker har gode kort på hånden når det etter søndagens kamp skal fokuseres på neste sesong. Den tidligere storspilleren noterte nylig tre strake seirer for en klubb som bare vant fire av de første 32 kampene. Det er så utvilsomt god søknad for permanent managerstilling. Parker, om han får jobben, står uansett foran en svært vanskelig oppgave i The Championship. Statistikken forteller at bare 1 av 4 nedrykkslag tar seg tilbake til Premier League på første forsøk, og atskillige storklubber har gjennom årene ikke bare mislyktes med å ta seg tilbake på første forsøk, men også måttet ned på nivå 3 for å ta sats. Før inneværende sesong var Stoke den overlegne oddsfavoritten i The Championship, men The Potters har heller hatt nok med å holde seg på rett tabellhalvdel. Opprykksfavoritt Stoke endte til slutt som nummer 16, mens Swansea endte som nummer 10. Kun West Bromwich av forrige sesongs nedrykkslag har fortsatt muligheten til å ta seg tilbake på første forsøk, og The Baggies må som kjent ut i knalltøft play off før de eventuelt kan ta plass i heisen opp.

Fulham må trolig rydde kraftig i stallen etter forrige sommers kjøpefest, men noen viktige brikker blir i alle fall værende. Tom Cairney har vært i Fulham siden 2015, og ble umiddelbart en hit på Craven Cottage. Midtbanespilleren overtok etter hvert kapteinsbindet fra dagens manager, og det var Cairney som ble matchvinner da Fulham tok seg til Premier League via play off-finale mot Aston Villa. West Ham og flere andre tungvektere i Premier League har lenge jaktet spillerens signatur, men Cairney har vært tro til The Cottagers. Etter en forholdsvis mislykket sesong i Premier League ble 28-åringen denne uken belønnet for sin trofaste innsats gjennom fire år.

Flere av forrige sommers nyinnkjøpte sitter med lange kontrakter, mens Ryan Babels korttidskontrakt går ut nå. Manager Parker har uansett godt håp om å forlenge avtalen med angriperen som har notert seg for fire scoringer etter ankomst.

I Newcastle er det i kjent stil usikkerhet før ny sesong. Manager Rafa Benitez har kontrakt som utgår 1.juni, og så langt har det ikke lyktes å oppnå enighet om forlengelse. Denne uken tikket det inn atter nye rykter om at klubben skal selges, denne gang til meksikanske interessenter, og et eventuelt eierskifte vil ganske sikkert gjøre Rafa mer medgjørlig. Både et eventuelt eierskifte og forhandlinger med Benitez må imidlertid gjøres raskt. Er det noen som trenger et overgangsvindu, så er det Newcastle. Usikkerhet rundt manager og eiere vil garantert føre til at ting heller ikke denne gang går som planlagt når vinduet åpner.

Tottenham – Everton

Spurs får besøk av Everton når Premier league-sesongen søndag skal avsluttes, men det vil ikke bli særlig fokus på poeng fra hjemmelagets side. Dette er dagen hvor laget skal hylles fra fansen som tirsdag, via en enorm snuoperasjon, fikk oppleve et aller første avansement til finale i Champions League. Tottenham tapte første kamp 0-1 hjemme i London, og Pochettinos menn ble gitt små muligheter til å avansere på bekostning av et Ajax-lag som har imponert hele Europa denne sesongen. Da hjemmelaget i Amsterdam så tok ledelsen 2-0 på eget gress var det kjørt. Den gang ei. En enorm sluttspurt ga først to scoringer av Lucas Moura, før samme mann –på overtid av de fem tilleggsminuttene – fullbyrdet hat-tricket og sendte Tottenham-fansen til himmels.

Tottenham har allerede, om de ikke ryker på sjokkerende stortap mot Everton, sikret seg topp 4 og nytt Champions League-eventyr neste sesong. 1.juni spilles det finale mot Liverpool i Madrid, og det vil neppe bli lagt særlig vekt på resultatet søndag. Det var tidligere nevnt at Harry Kane kunne være aktuell for sesongavslutningen mot Everton, og at Kane er på gang ble bevist da han i gledesrus stormet over banen onsdag kveld. Kane blir nok uansett ikke å se søndag, men den engelske landslagsangriperen skal nok ikke avskrives mot Liverpool i finalen om tre uker. Det kreves noe spesielt for å kunne hamle opp med Liverpool, og denne x-faktoren finnes så definitivt hos VMs toppscorer. I tillegg har man altså en Lucas Moura som for tiden scorer mål for moro skyld. Klopp & Co skal få nok å henge fingrene i, men før den tid er det et annet Liverpool-lag som skal få kjenne på Tottenhams sprudlende humør.

Watford - West Ham United

The Hammers forbedrer forrige sesongs 13.plass, men hovedstadsklubben er likevel langt bak skjema de satte seg da de meldte flytting til nytt stadion. Slaven Bilic & Co endte som nummer 7 da de i 2016 forlot Upton Park, men første sesong på London Stadium endte i tårer – da de bare ble nummer 11 i en sesong hvor man hadde håpet å ta steget inn i topp 4. Forrige sesong var man lenge truet av nedrykk, og heller ikke under ledelse av tidligere Premier League-vinner Manuel Pellegrini har man lyktes å ta særlige steg. Etter forrige sommer å ha handlet spillere for nær £100 millioner må man nå nok en gang åpne lommeboka. Det ryktes at Pellegrini ønsker seg minst seks nye spillere i jakten på Europa. Denne gang må imidertid brorparten av pengene hentes fra spillersalg, og der derfor atskillige som må belage seg på å melde adresseforandring etter endt sesong. Andy Carroll, Javier Hernandez, Lucas Perez, Pedro Obiang, Arthur Masuaku, Edimilson Fernandes, Jordan Hugill, Sam Byram og sisteskanse Adrian er alle blant spillere som går en usikker sommer i vente.

West Ham har ikke imponert i særlig grad denne sesongen, men det har så definitivt søndagens hjemmelag på Viacara Road. Watford ble før sesongen tippet nord- og ned av atskillige forståsegpåere, men har i stedet svart ved å være en av sesongens store positive overraskelser. The Hornets kjempet lenge om 7.plassen som gir Europa League, og selv om man nå er hektet av i den kampen finnes fortsatt muligheter til å nå Europa.

Helgens besøk fra West Ham blir en gyllen mulighet for fansen til å takke for en ekstraordinær god sesong, men ellers legges det liten vekt på hva som presteres. Watford har i stedet fullt fokus på hva som skal skje 18. mai, da de for første gang siden 1984 skal spille FA-cupfinale.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Fulham - Newcastle United   B         2,65

Tottenham – Everton  H         2,17

Watford - West Ham United B         3,20


Tipsfotball

 

Bookietest2019