Premier League: Helgens tips!

05/04/2019

Våre vurderinger av 33. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 33. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Mr Green

Bournemouth – Burnley         U         3,55

Newcastle United - Crystal Palace    U         3,20

Huddersfield Town - Leicester City  B         1,71

Everton – Arsenal       U         3,60

 

Så går vi over til våre to utvalgte objekter

Southampton – Liverpool

Det står atskillig på spill når det fredag kveld blåses for avspark på St. Mary’s. Hjemmelaget kjemper i år som i fjor en desperat kamp for å unngå nedrykk, men gjestende Liverpool jo går med en drøm om å vinne ligatittelen for første gang siden 1990. Klopps Liverpool er klar oddsfavoritt, men dette er så utvilsomt et såkalt bananskall. For i 2019 har Southampton slett ikke prestert som et bunnlag. Bare City, United, Liverpool og Arsenal har plukket flere poeng enn The Saints siden årsskiftet, og både Tottenham og Everton har i år forlatt St. Mary’s uten poeng. Seieren mot Spurs ble deretter fulgt opp med sterk borteseier i Brighton, og Southampton har dermed skaffet seg gode kort på hånden i kampen om fornyet Premier League-opphold.

Med seks kamper igjen å spille har Liverpool allerede sanket flere poeng enn de gjorde hele forrige sesong. 79 innspilte poeng fra 32 kamper er også mer enn hva de hentet da de i 1988 vant sin 17. av totalt 18 ligatitler. Kun én av første 32 kamper har endt med tap, mens tittelutfordrer City allerede har tapt fire kamper. Arsenal har notert seks tap, mens Tottenham allerede er oppe i tosifret antall nederlag. Likevel er det Manchester City som er oddsfavoritt til å vinne tittelen. Trolig har ikke Klopp og hans menn råd til å gi bort et eneste poeng i innspurten. Mot Tottenham forrige helg var man minutter unna kostbart poengtap, og sågar tap.

Chelsea - West Ham United

Chelsea-supporterne har lenge krevd mer spilletid for tenåringen Callum Hudson-Odoi, men kravene har blitt møtt av døve ører hos klubbens italienske manager. Hudson-Odoi rakk sågar å spille to engelske landskamper før han onsdag kveld mot Brighton omsider fikk sin debut fra start også i Premier League. Og 18-åringen brukte ikke lang tid på å vise seg tilliten verdig. Unggutten var livlig fra start, og etter en drøy halvtime slo han et hardt innlegg mot første stolpe der den franske verdensmesteren Olivier Giroud sto klar til å ekspedere. Etter en times spill var det Ruben Loftus-Cheek som serverte Eden Hazard til 2-0, før Loftus-Cheek bare tre minutter senere selv løftet inn 3-0. Hudson-Odoi, Giroud og Loftus-Cheek var alle fremtredende, og dette er altså spillere som så langt denne sesongen har spilt mer Europa League enn Premier League. Chelseas seier, koblet med Manchester Uniteds nederlag mot Wolves, gjør at londonerne fortsatt henger med i topp 4-bataljen.

West Ham har hatt drømmer om Europa, men det som ble vist hjemme mot Everton forrige helg evnet ikke å gi Hammers-supporterne mye håp. West Ham-spillerne sto som saltstøtter og var heldige som slapp unna med 0-2-tap mot et langt mer inspirert Everton. Snille stolper og sisteskanse Lukasz Fabianski var hva som reddet West Ham fra langt tyngre nederlag, og manager Manuel Pellegrini har atskillig å rette på om man skulle kunne få med seg noe hjem fra Stamford Bridge mandag kveld. En som definitivt er helt ute av form er Marco Arnautovic. 29-åringen ba i vinter om å få forlate London til fordel for saftig økonomisk eventyr i Kina, og etter å ha fått nei fra Hammers-ledelsen virker 29-åringen å ha gått fullstendig i kjelleren. Arnautovic har ikke scoret mål for West Ham siden da, og mot Everton ble han pepet av banen etter en drøy times spill. West Ham er ubeseiret fra siste tre kamper mot hovedstadsnaboen, men på Stamford Bridge har man ikke vunnet siden 2002. Kampen mot Everton å dømme blir det ikke mye å feire heller denne gang.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Mr Green

Southampton – Liverpool       B         1,43

Chelsea - West Ham United  H         1,34


Tipsfotball

 

Bookietest2019