Premier League: Helgens tips!

15/03/2019

Våre vurderinger av 31. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 31. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

West Ham United - Huddersfield Town       H         1,57

Burnley - Leicester City        U         3,40

Bournemouth - Newcastle United     U         3,50

Everton – Chelsea      U         3,75

 

Så går vi over til vårt utvalgte objekt

Fulham - Liverpool

Fulham er under streken, men hele 13 poeng frem til trygg plass. Trolig er håpet om fornyet Premier League-kontrakt allerede lagt i grus, men blir det ikke tre poeng søndag vil nok også de mest optimistiske av Cottagers-fans innse at toget har gått. Og å hente tre poeng mot Liverpool, uansett arena, er naturligvis alt annet enn enkelt. Liverpool har vunnet de siste fem innbyrdes med total målscore 16-3, og søndagens hjemmelag har tapt alle sine siste seks, og ni av de siste ti, ligakamper. Det er forholdsvis liten tvil om hvor favorittstempelet skal legges før avspark i hovedstaden søndag.

Fulham ble tippet å kunne lage furore i Premier League etter opprykk og 100 påspanderte pundmillioner i sommervinduet. Den gang ei. Brorparten av de elleve som ankom i sommer har vært skuffelser, og som en følge har både Slavisa Jokanovic og Claudio Ranieri fått beskjed om å pakke snippesken. Noen tredje manager er ikke ansatt, og i stedet har tidligere lagkaptein og landslagsspiller Scott Parker fått det midlertidige ansvaret.

The Cottagers forsvinner mest sannsynlig tilbake til Championship allerede i mai, men det er ingen grunn for Fulham-supporterne til å grave seg ned. Klubben råder over en stor og sterk stall, tross alt, og de største stjernene har lange kontrakter. Toppscorer Aleksandar Mitrovic har kontrakt frem til sommeren 2023, mens Jean Michel Seri og Alfie Mawson har signert frem til sommeren 2022. Kan hende vil ikke de alle store stjernene slå følge ned i The Championship, men med langtidskontrakter på hånden vil London-klubben ha gode kort på hånden ved eventuelle forhandlinger med interessenter fra divisjonen over.

Liverpool har lagt bak seg en tøff periode på nyåret. Etter bare fem seirer fra ti kamper i alle turneringer reiste man onsdag til bortekamp mot Bayern München med et svært vanskelig utgangspunkt fra første møte på Anfield. Målløst første kamp gjorde Bayern til klar oddsfavoritt på Allianz Arena, men da leverte plutselig Liverpool fra aller øverste hylle igjen. Sadio Mané leverte en formidabel prestasjon da Liverpool tok føringen, men da Bayern kort tid før pause utliknet gjennom selvmål av Matip forventet de aller fleste et stormløp mot gjestenes mål etter hvilen. Stormløpet ble aldri noe av, da Liverpool - heller enn å legge seg på defensiven - presset så høyt og aggressivt som de bare gjør når de er som aller best. Virgil van Dijk stanget inn 2-1, før formspiller Mané la pynt på kaka ved å heade inn 3-1 til gjestene.

Spiller Liverpool som dette på søndag vil Fulham kunne pakke Championship-kofferten, mens Liverpool kan ta plass på toppen av Premier League-tabellen.

Liverpool scoret først da de vant 3-1 i Tyskland, og søndag er det duket for «første målet vinner» igjen. Fulham har nemlig en statistikk som ingen andre. The Cottagers har i de fleste av sesongens Premier League-kamper sett spillemessig ok ut, men stadige defensive brølere har gjort oppgaven noe nær umulig. Konsentrasjonen i avgjørende situasjoner har vært fraværende, og glipptakene har altfor ofte ført til tidlige baklengsmål. Og havner Fulham først under er det ingen vei tilbake. Statistikken viser nemlig at klubben har tapt sine 18 siste Premier League-kamper hvor da har havnet under i målprotokollen. Mot et Liverpool-lag på jakt etter en første ligatittel siden 1990 har de definitivt ikke råd til å slurve i bakre rekker.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Fulham – Liverpool    B         1,28


Tipsfotball

 

Bookietest2019