Premier League: Helgens tips!

22/02/2019

Våre vurderinger av 27. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 27. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Mr Green

Cardiff City – Watford          U         3,30

West Ham United – Fulham  B         4,20

Bournemouth - Wolverhampton Wanderers U         3,35

Newcastle United - Huddersfield Town       H         1,82

Leicester City - Crystal Palace          U         3,35

Arsenal – Southampton         H         1,49

 

Så går vi over til våre to utvalgte objekter

Burnley – Tottenham

Burnley er i ferd med å kjempe seg ut av nedrykksstriden, og står uten tap på sine syv siste kamper i ligaen. The Clarets har klatret opp på en 15. plass på tabellen, men står overfor en formidabel test når Tottenham kommer på besøk til Turf Moor lørdag formiddag. Spurs ankommer Lancashire struttende av selvtillit etter å ha valset over Dortmund med hele 3-0 i sin forrige kamp i Champions League. Her er Johann Berg Gudmundsson og Robbie brady tilbake fra skader, men Steven Defour og Aaron Lennon er fortsatt ute.

The Clarets skal imidlertid få sin fulle hyre med å holde Tottenham unna. Londonerne har nemlig fått ferten av ligagull, og har vunnet fire strake i ligaen, til tross for skader på et kobbel av nøkkelspillere. Den sørkoreanske stjernen Heung-Min Son har imidlertid båret Spurs på sine skuldre, og har scoret i fire kamper på rad.

Tottenham avhenger trolig av at sørkoreaneren holder formen ved like for å holde følge med Manchester City og Liverpool, og den gamle storspilleren Matt le Tissier mener sågar at Son bør være en av kandidatene til å bli kåret sesongens spiller.

Tottenham har muligheten til å klatre helt opp i ryggen på Manchester City og Liverpool, ettersom City er opptatt med ligacupfinale i helgen, og Liverpool spiller ikke før på søndag. Gulldrømmen lever. Harry Kane er tilbake i trening og kan få spilletid allerede i denne kampen. Dele Alli er fortsatt ute mens Danny Rose er usikker etter sykdom.

 

Manchester United – Liverpool

Oppgjørene mellom United og Liverpool er alltid av sesongens høydepunkter i Premier League, og søndagens batalje blir viktigere enn på lenge. Gjestene drømmer om en første ligatittel på 29 år, og et nederlag denne helgen kan være hva som knuser Liverpools håp. Intet ville glede United-fansen mer enn om det var deres lag som knuste drømmen. At det da eventuelt er byrival City som blir stående som mester betyr lite. Det er Liverpool fremfor noen som er erkerivalen.

Hjemmetapet mot Paris Saint-Germain var et tilbakeslag, men ellers har alt gått som på skinner for Ole Gunnar Solskjær i hans vikarrolle på Old Trafford. Tapet mot PSG ble også raskt revansjert, da et desillusjonert Chelsea ble rundspilt på Stamford Bridge i FA-cupen mandag kveld. Forgjenger Mourinho vant 10 av sine 24 kamper i sjefsstolen hos United denne sesongen, mens Solskjær nå står med 11 seirer fra første 13. Anthony Martial og Jesse Lingard kan begge bli klarte til denne kampen. Antonio Valencia, Matteo Darmian og Marcos Rojo er fortsatt ute.

Liverpool og Manchester United er de mestvinnende klubbene i England, men det er liten tvil om at det er de røde djevlene som har hatt overtaket de siste tiårene. Siden sist Liverpool vant ligaen har United innkassert 13 ligatitler. Siden 1990, da merseysiderne sist hevet trofeet, har dessuten Liverpool bare fire ganger endt foran United på tabellen. Uansett resultat søndag vil det nok ikke være noen fare for at United skal snike seg foran på tabellen denne sesongen. Det skiller tross alt 14 poeng fordel Liverpool, men for United-fansen vil det denne gang finnes mer enn nok glede i å ha bidratt til at Klopps menn ikke vinner trofeet.

Liverpool spilte ball i hatt med United da lagene sist møttes. Det endte 3-1 til hjemmelaget på Anfield i desember, og bare to dager senere var Jose Mourinho historie på Trafford. Siden den gang er United – som eneste lag - ubeseiret i Premier League. Spillerne har igjen bestemt seg for å vise seg fra sin beste side, og forskjellen er enorm. Paul Pogba ser igjen ut som verdensmesteren han tross alt er, mens også nøkkelspillere som Rashford, Martial, Matic og Lindelöf er som helt nye spillere etter managerskiftet. Selv David de Gea har tatt steg siden portugiseren forsvant. Uniteds ekstremt gode burvokter står med enorme 84 % redningsprosent under Solskjær, mens Liverpool-keeper Alisson i samme periode har bokført redningsprosent på 64 % (Opta).

Liverpool forble målløse i tirsdagens Champions league-møte med Bayern München, men det kunne fort endt annerledes. Sadio Mané var en av flere som kastet bort store sjanser til å skaffe et godt utgangspunkt før returen i München om tre uker, men Liverpool-fansen lot seg ikke stresse i særlig grad. Avansement til kvartfinale er fortsatt innen rekkevidde, og marginene vil man mye heller ha på sin side søndag. Dejan Lovren, Joe Gomez og Alex Oxlade-Chamberlain mangler igjen, men Virgil van Dijk er tilbake fra start.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Mr Green

Burnley – Tottenham B         1,68

Manchester United – Liverpool         B         2,33


Tipsfotball

 

Bookietest 2017/18