Premier League: Seks ting å se opp for

22/08/2019

Helgens Premier League-runde er bare ett døgn unna, og vi går igjennom seks VAR-frie snakkiser før tredje runde sparkes i gang.

1. Kan Liverpools perfekte start fortsette?
Lørdagens gigantmøte på Anfield mellom Liverpool og Arsenal er et oppgjør mellom de eneste lagene som har fått en perfekt start i Premier League denne sesongen. Begge lag står med full pott hittil, og noen må gi etter, spørsmålet er hvem. The Gunners har forferdelige minner fra Anfield i nyere tid, og har sluppet inn 22 mål på de fire siste visittene til Merseyside. Etter en hektisk start på sesongen, har Jürgen Klopp endelig fått en full uke til å forberede sitt mannskap, mens Arsenal har blant annet Granit Xhaka tilgjengelig for spill igjen. Etter en nærmest prikkfri hjemmedebut mot Burnley forrige helg, spørs det om Unai Emery tør å sette Dani Ceballos ut av laget.

2. Bakvendtland på sørkysten
Det er ennå tidlig i sesongen, men få hadde forventet på forhånd at Brighton skulle stå med fire poeng etter to runder og Southampton med null. Graham Potters mannskap har vært overraskende godt samkjørt innledningsvis og nedsablingen av Watford i premieren var intet mindre enn imponerende. Etter en bekmørk start med 3-0-tap for Burnley, viste Southampton seg fra en betraktelig bedre side mot Liverpool forrige helg. Likevel stod Ralph Hasenhüttl igjen med null poeng, men håper selvsagt på å innkassere sesongens første poeng på the Seagulls’ bekostning. Mye tyder imidlertid på at the Saints må slite vesentlig tyngre på Falmer Stadium enn de fleste hadde trodd på forhånd.

3. Ny målfest på Old Trafford?
Ole Gunnar Solskjær har fått en fullt godkjent start på sesongen med fire poeng etter kamper mot Chelsea hjemme og Wolves borte. Særlig var 4-0-triumfen over the Blues særdeles oppmuntrende for suksesshungrige United-tilhengere, og kunne fullt stått med full pott hvis Marcus Rashford hadde fått fortsette som straffetaker på Molineux. Nå kommer Crystal Palace på visitt til Old Trafford, som har sett intet annet enn miserable ut i sesonginnledningen. Roy Hodgsons mannskap virker å være en tidlig dumpekandidat, og mot unge, fremadstormende ballspillere kan det bli en tung ettermiddag på Old Trafford. Særlig har nyervervelsene Aaron Wan-Bissaka og Daniel James virket lovende, og kan fort spille på seg mer selvtillit mot Palace.

4. City er ikke uslåelige – men ikke langt unna
Hvis noen skulle tro at Manchester City er bak skjema etter 2-2 mot Tottenham forrige helg, tro om igjen. Da de akkumulerte 100 poeng for to sesonger siden, stod de også med fire poeng etter to kamper og 1-1 hjemme mot Everton i runde to. Det er ingen grunn til å tro at the Citizens ikke kommer tilbake på vinnersporet mot Bournemouth. The Cherries er tidvis lysende fremover, noe som gjerne går på bekostning av et mildt sagt sjenerøst forsvarsspill. Bournemouth slapp inn 70 mål forrige sesong, og bare Fulham og Huddersfield hadde flere baklengs. Og Manchester City har vunnet alle åtte møter med laget fra sørkysten siden Bournemouths opprykk til Premier League for fire år siden. Sjansene er gode for at triumf nummer ni kommer denne helgen.

5. Everton kan sette tidlig markør
Aston Villa og Everton får æren av å sparke i gang den tredje Premier League-runden fredag kveld, og det gir en gyllen anledning for Marco Silvas menn til å sette en tidlig markør til øvrige utfordrere. Med seier på Villa Park vil Everton være sted de ikke har vært på veldig, veldig lenge – på toppen av tabellen. The Toffees virker som et lag i stand til å gjøre alvor av ambisjonene om å bryte hegemoniet i topp 6 denne sesongen, og da må nyopprykkede lag slås – selv et så hardtsatsende et som Aston Villa. Birmingham-klubben kunne tatt alle poengene mot Tottenham, hadde Christian Eriksen blitt værende på benken, og gikk på et knepent tap mot Bournemouth forrige helg. Det er imidlertid ingen grunn til panikk, og en seier over laget fra Liverpool, vil være en voldsom vitamininnsprøytning.

6. Pukki kan!
Teemu Pukki scoret 29 mål i Championship for Norwich forrige sesong, men mange stilte seg skeptiske, mildt sagt, for om finnen også kunne levere på øverste nivå. Det spørsmålet har spissen allerede trolig begravd. Fire mål på to kamper og et fantastisk hattrick mot Newcastle forrige helg er fasit for kanarispissen, som har resultert i at over 700 000 Fantasy-managere har tatt 29-åringen inn på sitt lag den siste uken. Nå får Pukki muligheten til å vise seg frem mot en reell topp 4-utfordrer når Chelsea kommer på besøk til Carrow Road. Frank Lampard er ute etter å sikre sin første ligaseier som Chelsea-manager, men da må forsvaret hans stå imot Teemu Pukki kan. Vi vet at finnen kan, spørsmålet er om Blues-forsvaret kan.

For å gjøre Premier League-helgen enda litt mer spennende, hvorfor ikke prøve en liten oddsbong på helgens kamper? Spillselskapet Coolbet gir markedsledende odds på de omtalte kampene, demonstrert av Maxgevinst i bildet under.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019