Premier League Fantasy: 20 klubber – 60 spillere

09/08/2018

Vi har plukket ut hele 60 spillere vi mener du bør se nærmere på når du skal sette opp akkurat ditt Fantasy-lag for den kommende Premier League-sesongen.

En ny sesong av det utrolig populære spillet Fantasy Manager står for døren. Et snaut døgn før avspark har hele 3,7 millioner managere fra hele verden meldt seg på, og Tips er selvsagt med på Fantasy-bølgen. I denne artikkelen har vi plukket frem tre spillere fra hver eneste Premier League-klubb som vi mener du bør kikke nærmere på til ditt lag.

Husk også å meld deg på vår Tips-liga. Her vil vi hver måned kåre månedens manager, som stikker av med et kvartalabonnement på avisen i PDF-format. Sesongens sammenlagtvinner vil få et gratis helårsabonnement. For å melde deg på, bruk koden 120931-265361, så er du med. Lykke til, god sesong, og måtte den beste manageren vinne!


Arsenal
1. Pierre-Emerick Aubameyang - £11.0m
Målgrossisten tok Premier League med storm da han ankom Arsenal i januar. Ti mål og fire målgivende på 13 kamper for en spiss som raskt måtte venne seg til en ny liga er imponerende, og med en halv sesong og en full pre season i beina, ligger alt til rette for en kanonsesong for «Auba». Prislappen kan i aller høyeste grad forsvares.

2. Henrik Mkhitaryan - £7.0m
Den offensive midtbanespilleren lignet litt mer på den Mkhitaryan som herjet i Bundesliga etter han kom til Arsenal enn hva han viste i Man Utd. Med en alder på 29 år bør playmakeren være i sin aller beste form, og han er tiltenkt en viktig rolle i Unai Emerys Arsenal. Med en prislapp på bare syv millioner, er han en finfin kandidat for ethvert Fantasy-lag.

3. Hector Bellerín - £5.5m
Arsenal har ikke hatt for vane å være bunnsolide defensivt de siste årene, men kan hende er det i ferd med å endre seg under ledelse av nyankome Unai Emery. Bellerín innehar som kjent dødelig fart, men har manglet den taktiske disiplinen som skal til. Men, i et nytt defensivt system, er det god grunn til å tro på flere smultringer for spanjolen, samt sedvanlige bidrag av målpoeng.


Bournemouth
1. Josh King - £6.5m
Med litt norske briller godt plantet på nesen, setter vi vår egen Joshua King som favoritten til å bli Bournemouths fremste poengplukker denne sesongen. Det ble ikke mer enn 110 poeng på King i fjor, men med en veldig godkjent pris, så kan 26-åringen være et veldig fint alternativ som billigspissen på laget ditt.

2. Lewis Cook - £5.0m
Det svermer ikke akkurat med hyppige poengplukkere på Englands sørkyst, men Lewis Cook virker å være klar for ansvaret til å bidra med flere mål og målgivende. Kun 75 poeng stortalentet forrige sesong, men den unge engelskmannen vil få mye frihet fremover i banen og tilsvarende kreativt ansvar. Nok et billig alternativ til din siste midtbanespiller.

3. Nathan Aké - £5.0m
Det ble veldig mye baklengs for Bournemouth forrige sesong, men antallet baklengs kan langt ifra legges på Nathan Akés skuldre. Nederlenderen var trolig Cherries' beste spiller forrige sesong, og er en av klubbens fremste trusler på offensiv dødball. Hvis Eddie Howe i tillegg får skikk på det defensive, kan Aké være en løsning.


Brighton
1. Pascal Groß - £7.0m
Tyskeren tok Premier League med storm etter ankomsten til Brighton forrige sesong. 27-åringen stod frem som et av ligaens beste og smarteste kjøp, og var Seagulls' desidert viktigste spiller. Syv mål og åtte assists ble det på Pascal Gro
ß, som resulterte i mer enn godkjente 164 poeng. Har riktignok steget i pris i forkant av denne sesongen, men syv millioner lar seg fortsatt høre.

2. Matt Ryan - £4.5m
Mange Fantasy-managere velger å rotere mellom to keepere til 4.5 millioner, og Matt Ryan passer som hånd i hanske til keeper-rotering. Brightons sisteskanse hadde ofte mye å gjøre, som resulterte i både rednings- og bonuspoeng. I tillegg holdt Brighton nullen ti ganger forrige sesong, og Ryan virker også i år som et trygt og sikkert valg som én av to roterende keepere.

3. Alireza Jahanbakhsh - £7.0m
Selveste toppscoreren i den nederlandske æresdivisjonen forrige sesong har blitt klar for Brighton i løpet av sommeren. Dessuten er det godt nytt for oss Fantasy-managere at iraneren har blitt kategorisert som midtbanespiller i spillet. Det er fortsatt usikkert hvor godt Jahanbakhsh vil takle overgangen til engelsk fotball, men potensialet er der.


Burnley
1. Chris Wood - £6.5m
Ingen enorme poenggrossister i overraskelseslaget fra Burnley forrige sesong, men til gjengjeld så er spillerne også priset tilsvarende. The Clarets har en liten spillerstall, og er avhengig av å styre unna skader. Men, det vil også bety plenty med spilletid for Sean Dyches utvalgte, og Chris Wood var klubbens fremste poengplukker blant spissene forrige sesong. Til 6,5 kan han være verdt et forsøk.

2. Johan Berg Gudmundsson - £6.0m
Islendingen symboliserer Burnleys utrettelige arbeidskapasitet og moral. Vingen var en håndfull for motstandernes forsvar forrige sesong, noe hans to mål og ni målgivende demonstrerer. Seks millioner er en godkjent pris for Gudmundsson, og hvis han også kan finne veien til målet oftere, vil det være et kupp.

3. James Tarkowski - £5.0m
Midtstopperen fikk sitt voldsomme gjennombrudd forrige sesong. Til tross for at James Tarkowski ikke tegnet seg på scoringslisten var han farlig nære ved flere anledninger og forblir en trussel på offensive dødballer. Var en viktig del av et Burnley-forsvar som holdt nullen 11 ganger forrige sesong, og til fem millioner er han et trygt valg på laget ditt.


Cardiff
1. Alex Smithies - £4,5m
Tilbake til roterende keepere, og her får nyopprykkede Cardiffs Alex Smithies full tillit. Forrige sesong gjorde han 106 redninger, som tilsvarer en redning hvert 36. minutt. Men, det som virkelig gjør ham spennende, er at han har reddet seks straffespark siden overgangen fra QPR i 2015 – mer enn noen andre keepere i Championship. Her er det potensielt mye å hente.

2. Bobby Reid - £5.5m
I kategorien budsjettspisser, har Bobby Reid potensialet til å bli den beste av dem alle. Har ankommet Wales fra Bristol City denne sommeren, og forrige sesong leverte han strålende 19 mål og syv målgivende pasninger. Hvis han leverer bare halvparten av det for Bluebirds, vil 5.5 millioner være et varp.

3. Josh Murphy - £5.0m
Cardiff trenger mål, og håper de kan få hjelp til det av nyankomne Josh Murphy fra Norwich. Det har blitt antydet at signeringen kan bli denne sesongens Pascal Groß i Fantasy, og kantspilleren scoret 11 mål på 47 kamper i alle turneringer forrige sesong. Kun tre spillere hadde flere skudd på mål enn Murphy (115) forrige sesong.


Chelsea
1. Eden Hazard - £10.5m
Etter overgangsvinduet i Premier League stengte, virker det lite sannsynlig at Eden Hazard forlater Stamford Bridge i august. Dermed blir han straks en av de umiddelbare kandidatene til å bli årets poengkonge. Den briljante belgieren hadde et strålende VM og bør stråle under Maurizio Sarri. Det lukter det poeng av.

2. Cesar Azpilicueta - £6.5m
Etter to sesonger som målfarlig stopper, er Cesar Azpilicueta trolig tilbake på høyrebacken denne sesongen. Azpilicueta, eller Dave, som han blir kalt av lagkameratene, er en av Fantasys mest prominente forsvarsspillere, noe også prislappen demonstrerer. Bør likevel være en reell kandidat som din premium-forsvarer.

3. Willian £7.5m
Sarri var lite fornøyd med at Willian kom for sent tilbake til trening, men brasilianeren er nok en spiller som bør blomstre med «Sarriball». Får han spille fast, vil han nesten garantert levere flust av målpoeng, og da fremstår plutselig 7.5 millioner som et veldig godt tilbud.


Crystal Palace
1. Wilfried Zaha - £7.0m
Selv om det er et lite skår i gleden at Wilfried Zaha har blitt omskolert som spiss i Fantasy, forblir han likevel Palaces fremste trussel offensivt og lagets beste spiller. Syv mål, ti målgivende og 136 poeng ble det på drøyt 2500 spilleminutter forrige sesong. Var kraftig linket bort fra klubben, men mot alle odds kommer Zaha til å bli på Selhurst Park.

2. Luka Milivojevic - £6.5m
Serberen har blitt en aldri så liten kulthelt blant Fantasy-managere. Fremdeles et billig alternativ til tross for at Milivojevic leverte tosifret antall scoringer og to assists forrige sesong. Det skyldes først og fremst at han er sikkerheten selv fra straffemerket og som oftest fus i alt på dødballer. Bør dermed være høyaktuell for de fleste lag.

3. James Tomkins - £4.5m
Manager Roy Hodgson er kjent for god defensiv struktur, og det nyter James Tomkins godt av. Med tre scoringer og ni clean sheets forrige sesong, er det et lite under at midtstopperen fremdeles står til 4.5 millioner. Som en av de billigere forsvarsspillerne på laget ditt, bør Tomkins være høyaktuell.


Everton
1. Richarlison - £6.5m
I virvaret av nysigneringer på Goodison Park, velger vi innledningsvis å se bort fra spillerne som rant inn på tampen av overgangsvinduet. Derimot så Richarlison uhyre spennende ut under Marco Silva i Watford, før sistnevnte fikk sparken. Deretter sluknet brasilianeren fullstendig, men gjenforeningen kan bety masse verdig for 6.5 millioner.

2. Seamus Coleman - £5.5
Silva-revolusjonen i Everton er i full gang, og endelig er Seamus Coleman helt skadefri. Evertons nye manager forfekter backer som tør å bli med i angrep, og høyrebacken passer den beskrivelsen som hånd i hanske. Masser av energi langs kanten og kan levere målpoeng i bøttevis, og det tror vi også han vil gjøre.

3. Cenk Tosun - £7.0m
Det er fremdeles høyst uvisst hvem som blir Cenk Tosuns nærmeste lagkamerater på banen denne sesongen, men uansett hvem Marco Silva velger å spille bak spissen, har Everton masser av offensive talenter. Tyrkeren lever på god service fra lagkameratene, noe han trolig vil få i fleng. Dermed er heller ikke prislappen nevneverdig avskrekkende.


Fulham
1. Aleksandar Mitrovic - £6.5m
Den serbiske kraftspissen virker å være avhengig av å trives i sitt nærmeste miljø og være elsket av fansen for å virkelig blomstre. Begge kravene har til gagns blitt oppfylt i Fulham, og dermed har Mitrovic også levert plenty med mål. Nok et godt alternativ som din budsjettspiss.

2. Jean Michel Seri - £5.5
Alle Fantasy-manager elsker sine budsjettspillere, og Jean Michel Seri står klar til å bli den nye yndlingen. Seri har vært høyt ansett i europeisk fotball de siste sesongene. Ni mål og 15 målgivende på de siste to sesongene i Nice lar seg høre, og hvis han leverer tilsvarende i Premier League, blir 5.5 millioner en nærmest latterlig pris.

3. Tom Cairney - £5.0m
Nok et budsjettalternativ til midtbanen. En halv million billigere enn sin kollega Seri, men Tom Cairney leverte varene på høyt nivå i Championship forrige sesong. På 34 kamper noterte han seg for fem mål og fem assissts, og kom sågar på sesongens lag i Championship. Et potensielt varp av dimensjoner.


Huddersfield
1. Mathias Zanka Jørgensen - £4.5m
I et lag med ikke altfor mange spennende Fantasy-alternativer finnes det verdi i Mathias Zanka Jørgensen. Midtstopperen etablerte seg på David Wagners lag forrige sesong, som mot alle odds overlevde i Premier League. Med én PL-sesong i beina og ti clean sheets fra forrige sesong, er det en fin verdi i dansken.

2. Jonas Lössl – 4.5m
Nok en danske og nok et alternativ til virvaret av roterende keepere til 4.5 millioner. Dansken voktet Hudds-buret med fjellstø sikkerhet forrige sesong, og var en viktig bidragsyter til lagets ti clean sheets. Plukket også med seg 11 bonuspoeng og er dermed en umiddelbar kandidat.

3. Alex Pritchard - £5.0m
Det ble ikke altfor mye spilletid på midtbanemannen forrige sesong, under 1000 minutter totalt. Men, virker å kunne spille seg mer inn på laget denne sesongen, og noterte seg tross alt for både mål og målgivende i 2017/18.


Leicester
1. James Maddison - £6.5m
Championships beste spiller forrige sesong skal nå vise verden hvorfor Leicester valgte å bla opp omlag 25 millioner pund for å prise James Maddison vekk fra Norwich. Usikker til første runde, men forventes etterhvert å stille opp i tierrollen bak Jamie Vardy. Der vil trolig mannen som noterte seg for 14 mål og åtte assists i Championship forrige sesong.

2. Harry Maguire - £5.5m
Midtstopperen fikk et slags gjennombrudd i sommerens VM, og ble i alle fall en ordentlig kulthelt for den engelske nasjonen. Vil trolig trenge tid på å komme i gang etter innsatsen i Russland, men er en skikkelig trussel på offensive dødballer og kapabel til å putte atskillige baller bak motstanders keeper.

3. Jamie Vardy - £9.0m
Det er høyst usikkert hvordan Jamie Vardy vil prestere uten sin partner in crime, Riyad Mahrez, tilstede, men spissens kvaliteter kan likevel ikke bestrides. Leicester er bygd for å få mest mulig ut av Jamie Vardy, og engelskmannen vil også denne sesongen garantere mål for the Foxes og poeng for Fantasy-managere.


Liverpool
1. Roberto Firmino - £9.5m
«Bobby» Firmino fortsetter å bli undervurdert av omverdenen, og det er bare å takke og bukke for at Fantasys prissettere gjør det samme. 9.5 for en av Europas absolutte spisser er et mysterium. Brasilianeren leverte 15 mål, åtte assists og 181 poeng forrige sesong, og det er lite som tilsier at han har tenkt å fire på den poengfangsten denne sesongen.

2. Mohamed Salah - £13.0m
Fantasys store poeng forrige sesong. 32 mål, 12 målgivende og 303 poeng – ny Fantasy-rekord, er fasiten fra 2017/18. Er valgt av over halvparten av spillets managere, ett døgn før avspark. At Mo Salah ikke troner øverst på Liverpools hitliste, skyldes ene og alene egypterens elleville prislapp på 13 millioner.

3. Dejan Lovren - £5.0m
Kroaten er langt i fra Liverpools beste forsvarsspiller, men når Andy Robertson koster 6.0 og hans stoppermakker, Virgil van Dijk til samme pris, får Dejan Lovren tipset, som står til 5 millioner. Med Allison på plass i buret, har Liverpool tettet et gapende hull i forsvaret, og Lovren er dessuten svært duellsterk og en trussel på offensive dødballer.


Manchester City
1. Kevin de Bruyne - £10m
Ligaens kanskje beste spiller, og et av de sikreste kortene på ethvert Fantasy-lag. Leverte 209 poeng i Citys jubelsesong forrige sesong, og prislappen på 10.0 millioner er heller ikke avskrekkende. Er en av ytterst få spillere som er bankers på Pep Guardiolas tungt roterende førsteellever.

2. Sergio Agüero - £11m
Varsku alle forsvarsspillere: Sergio Agüero er skadefri for første gang på fem år. Det hevder i hvert fall argentineren selv, som har gjennomgått en kneoperasjon for å få bukt med et problem han har hatt siden 2013. Likevel har han scoret 20+ i Premier League i hver eneste sesong de siste fire årene. Tallene taler for seg selv.

3. Benjamin Mendy - £6.0m
Den franske venstrebacken fikk så å si hele forrige sesong ødelagt av skader, men nå er Benjamin Mendy endelig skadefri. En enormt offensiv venstreback, som passer som hånd i hanske i Guardiolas system. Har kapasiteten til å levere fryktelig med målpoeng denne sesongen.


Manchester United
1. Romelu Lukaku - £11.0m
Belgieren hadde et strålende VM, og er José Mourinhos soleklare førstevalg på topp. Romelu Lukaku leverte 16 mål og syv assists etter overgangen fra Everton, men ingen blir overrasket om kraftspissen leverer godt over 20 ligamål denne sesongen. Det vil i så fall bety flust med poeng for Fantasy-managere.

2. Paul Pogba - £8.0m
Etter franskmannens to middelmådige sesonger etter returen til Old Trafford, er det en kalkulert risiko å ta med Paul Pogba til din midtbane. Men, under sommerens VM, fikk vi virkelig hva som bor i den fargesprakende dynamittkubben. Kan han gjenskape den formen for United, er 8.0 millioner et røverkjøp.

3. David de Gea - £6.0m
Til tross for et usedvanlig skuffende VM, forblir David de Gea verdens beste keeper, og dermed en soleklar kandidat for managere som velger å
ikke rotere på sine keepere. Karrieren hans hittil taler for seg selv, og leverte dessuten flest poeng av samtlige PL-keepere forrige sesong (172).

Newcastle
1. Salomon Rondón - £6.5
Det er som regel alt eller ingenting med den innleide WBA-spissen, men magefølelsen sier at Rafa Benítez er den perfekte manageren til å få det aller beste ut av Salomon Rondón. Spanjolen har en forkjærlighet for kraftfulle, arbeidsomme spisser, og Rondón utfyller kriteriene perfekt. Nok et mulig alternativ som din tredje spiss blant budsjettalternativene.

2. Kenedy - £5.0m
Nok en sesong, og nok et lån i Newcastle for Chelseas Kenedy. Ble en ordentlig hit blant fansen på St. James Park forrige sesong, og det er lett å forstå hvorfor. To mål og to to målgivende ble det på en snau halvsesong, og brenner hjertet ditt for Magpies, er det vanskelig å se bort fra den overkommelige prislappen.

3. Jamaal Lascelles - £5.0m
Et ordentlig kapteinsemne og en leder for Newcastle. Plukket klart flest poeng av Newcastles forsvarere forrige sesong (116), og håpet er nå at Rafa Benítez har gjort Magpies-forsvaret enda litt stødigere. Det vil i så fall bety ytterligere poeng på Lascelles.


Southampton
1. Mohamed Elyounoussi - £6.5m
Nok en gang er de norske skyelappene tredd godt nedover hodet, og som Southamptons førstevalg, går vi for nysigneringen Elyounoussi. Nordmannen får hovedansvaret for målpoengene som solgte Dusan Tadic har etterlatt seg, og har sågar en spennende prislapp på seg. Kan meget vel være verdt et forsøk.

2. Janik Vestergaard - £5.0m
Nok en skandinavisk tilvekst på sørkysten, og midtstopperen Jannik Vestergaard er veldig spennende. Den høyreiste dansken rager hele 199 centimeter på strømpelesten, og tankene går dermed umiddelbart i retning av kaoset han vil forårsake i motstanderens boks på dødballer. En potensiell hit.

3. Charlie Austin - £6.0m
Charlie Austin kjemper en intens kamp med Liverpools Daniel Sturridge om tittelen øyrikets mest skadeplagede spiss, men når han er skadefri og i form, er den engelske spissen Southamptons desidert største måltrussel. Klarer han, bank i bordet, å holde seg skadefri, er 6.0m en veldig god pris.


Tottenham
1. Christian Eriksen - £9.5m
Det er en nytelse å se dansken i arbeid. De silkemyke pasningene og ditto knallharde skudd. Millimeterpresise dødballer og en purung glede for spillere. Christian Eriksen har gitt voldsom avkastning for pengene opp gjennom årene, og 9.5 millioner er fremdeles en høyst overkommelig pris.

2. Harry Kane - £12.5
Ingen betviler Harry Kanes elleville statistikker de siste sesongene. Spurs-yndlingen vil garantert levere plenty med målpoeng også denne sesongen, men har flere spørsmålstegn ved seg. Brytes august-forbannelsen denne gangen, etter et langt og utmattende VM? Og hva med ankelen hans, den samme, som har satt ham ute av spill ved atskillige anledninger de siste sesongene? Likevel er Harry Kane et av de fremste alternativene for ethvert lag med ambisjoner.

3. Lucas Moura - £7.0m
Det har ikke blitt mye spilletid for brasilianeren etter at han ankom klubben fra PSG i vinter, men i pre season har man sett tegn på at det vil endre seg denne sesongen. Tottenhams manglende kjøp taler til Lucas' fordel, som har hatt en strålende sesongoppkjøring. Vil trolig slå igjennom i Spurs-drakta denne sesongen.


Watford
1. Abdoulaye Doucouré - £6.0m
Den energiske midtbanespilleren er usikker til første ligarunde, men Doucouré var Watfords viktigste spiller forrige sesong, med sine syv mål og fire målgivende pasninger. Plukket til sammen 136 poeng forrige sesong, og er Watfords beste alternativ blant ikke altfor mange fristende kandidater.

2. Ben Foster - £4.5m
Sisteskansen er tilbake på Vicerage Road, og tar umiddelbart plassen som Watfords førstevalg mellom stengene. Med sin prislapp på £4.5 millioner vil veteranen straks være et alternativ for managere som velger å rotere på sine keepere.

3. Gerard Deulofeu - £5.5
Det kan være lett å glemme at lynraske Gerard Deulofeu ofte tok plass i startelleveren til selveste Barcelona så sent som forrige sesong. Kantspilleren er tvilsom til første runde, men under ledelse av spanske Gracia, er det lett å se for seg at Deulofeu kan levere atskillige målgivende pasninger fra sin kantposisjon kommende sesong.


West Ham
1. Marko Arnautovic - £7.0m
Akkurat som Crystal Palaces Wilfried Zaha, er det et lite skår i gleden at Marko Arnautovic har blitt flyttet opp som spiss denne sesongen. Men, også østerrikeren har en svært overkommelig prislapp på seg, tatt i betrakning at han scoret 11 ligamål og sendte avgårde syv målgivende pasninger forrige sesong. Vil stortrives i «nye» West Ham.

2. Ryan Fredericks - £5.0m
Nyankommen fra Fulham foran denne sesongen, og West Hams nye høyreback storspilte for Cottagers forrige sesong. Bidro med hele syv målgivende pasninger, men verdt å merke seg, er at han leverte 20 innlegg fra åpent spill, samt 53 taklinger. Viktige kriterier for bonuspoengsystemet, som betyr at når West Ham holder nullen, er sjansene gode for bonuspoeng.

3. Felipe Anderson - £7.0m
Et aldri så lite kupp at West Ham har greid å hente brasilianske Felipe Anderson fra Lazio. Krølltoppen noterte seg for fire mål og syv målgivende på 21 kamper i Serie A forrige sesong, og kommer til å ta plass på kanten i Pellegrinis 4-2-3-1-system. Plaget med skader i fjor, men holder han seg skadefri, er han verdt å holde øye med.


Wolverhampton
1. Diogo Jota - £6.5m
Ok – 6.5 millioner for en spiller på et nyopprykket lag er stivt, men Wolverhampton er ikke hvilket som helst nyopprykket lag, og Diogo Jota scoret ikke mindre enn 17 ligamål i Championship forrige sesong. I likhet med mange av sine lagkamerater, er portugiseren en monsterhit i årets sesong.

2. Willy Boly - £4.5m
En midtstopper som meget vel kan være et flott budsjettalternativ til forsvaret ditt. Wolves er opptatt av god, defensiv struktur, og Willy Boly stod for totalt 279 klareringer, blokkeringer og ballgjenvinninger forrige sesong – viktige ingredienser for delikate bonuspoeng.

3. Hélder Costa - £5.0m
Nok et prospekt som kan bli en skikkelig vinner i Fantasy denne sesongen – prislappen tatt i betraktning. I motsetning til sin landsmann, Diogo Jota, ble det «bare» fem mål og seks målgivende i Championship forrige sesong, men bør være høyaktuell som din budsjettspiller på midtbanen.


 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019