Premier League: Dette lærte vi av tredje runde

28/08/2018

Premier League trenger VAR, drømmestart for Watford og Sarri-mania i Chelsea er bare noen av tingene vi lærte av helgens runde.

1. VAR kan ikke komme fort nok
Etter unison skepsis verden over, virket man å endelig enes om at VAR har kommet for å bli etter sommerens VM. De aller største europeiske ligaene har nå tatt til seg videdømming, mens Premier League henger som kjent etter. Og i kampen mellom Wolves og Man City ble det tydelig at også balløya trenger VAR så fort som overhodet mulig. Willy Bolys ledermål mot ligamesterne skulle aldri vært godkjent, uansett hva tidligere toppdommer Keith Hackett måtte mene. Vincent Kompany sa etter kampen han håper ikke de to tapte poengene blir avgjørende når status skal gjøres opp i mai, og det kan de fleste være enig med belgieren om.

2. Watford bør si «Gracias» til Gracia
Pozzo-familien, som eier Watford, har ikke rykte på seg for å være de mest tålmodige eierne i bransjen, og dermed bør heller ikke jobben som Watford-manager være av de mest attraktive. Men, Javier Gracia har tatt sjansen, og tusen takk for det, er responsen fra fansen. The Hornets nyter sin beste Premier League-start i klubbens historie med seirer i alle sine tre første kamper, og det er bare fjerde gang totalt at klubber vinner sine tre første ligakamper i en sesong. Gracia var spådd å være blant favorittene til å være den første PL-manageren til å få sparken denne sesongen, men nå kan vel ikke selv Pozzo-familien finne på å kvitte seg med spanjolen.

3. Cardiff kan kopiere Huddersfield
I fjor var det Huddersfield som ble pekt ut til den store dumpekandidaten, men overlevde mot alle odds. Denne sesongen er det Cardiff som forventes å ta turen rett ned, men har så langt vist at det kan være liv laga i det ypperste selskap. Huddersfield overlevde forrige sesong ved defensiv gjerrighet, kameratskap og lagmoral, og Cardiff besitter de samme kvalitetene. Waliserne har ennå ikke scoret i årets sesong, men har tatt poeng i to av tre kamper. Huddersfield scoret dessuten kun 28 ligamål forrige sesong, og viste at offensiv slagkraft ikke er alfa omega for å overleve i Premier League. Cardiff, med sin ærgjerrighet, kommer til å ha en ting eller to å si før sesongen er omme.

4. Sarri imponerer
Maurizio Sarri har aldri vært beryktet for en «fast start» i sine tidligere klubber, men har virkelig fått opp dampen fra første sekund i Chelsea. Sammen med Liverpool, Tottenham og Watford, står the Blues med full pott etter tre runder, og i løpet av de siste ukene, har italieneren vist at med Sarri-ball kan Chelsea meget vel blande seg inn i gullstriden denne sesongen. Sarris utfordring blir å etterhvert balansere Europa League-kveldene på torsdager med runde i PL tre dager etter, og Chelsea-sjefens spillestil er som kjent meget fysisk krevende. Enn så lenge, skinner sola overraskende sterkt over Stamford Bridge.

5. Mourinho må finne sin beste 11'er
Man United viste seg fra en helt annen side i mandagens toppoppgjør mot Tottenham. Mourinhos menn viste integritet, vilje og lidenskap, men kom likevel til kort, og 0-3 på hjemmebane ser ikke pent ut. En av årsakene til det, er at José Mourinho åpenbart ikke vet hva hans beste startoppstilling er, noe han også innrømmet etter kampen. Han virker heller ikke å vite hvor på banen han skal bruke sine beste spillere, med Paul Pogba som det store eksempelet. Sesongen er bare tre runder gammel, men hvis ikke Mourinho og trenerteamet rydder opp i problemene brennkvikt, kan dette bli en lang og vond sesong for fans, spillere og ledelse.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019