Premier League: Dette lærte vi av fjerde runde

04/09/2018

José Mourinho har fått etterlengtet arbeidsro, mens Manuel Pellegrini har det alt fredelig om dagen og ingen spillere i Premier League er viktigere enn Wilfried Zaha.

1. Forskjellen på beste og svakeste vokser
Fem lag er fremdeles ubeseiret i årets Premier League-sesong, og fem står fortsatt uten en eneste seier. Cardiff, Huddersfield, og delvis Newcastle og Burnley er klubber man kunne forvente i bunnen før sesongstart, mens Liverpool, Man City og tildels Everton var ventet i toppen. Liverpool står med full pott uten å ha vært i nærheten av sitt heseblesende, og det er opplest og vedtatt at Maurizio Sarris Chelsea fremdeles er et stykke unna det nivået italieneren fordrer og krever. Ta også med i betraktningen at det kan virke som Rafa Benítez nærmest har gitt opp før avspark når motstanden tilhører øvre halvdel, og man kan trolig konkludere med at forskjellen på de beste og svakeste i Premier League har trolig aldri vært større.

2. Det brenner under føttene for Pellegrini
Som de sier i England – «it's still early days», men fire strake tap for Manuel Pellegrinis nyinnkjøpte West Ham-tropp er illevarslende. The Hammers er den eneste klubben i de fire øverste ligaene uten poeng hittil denne sesongen, og det er ikke hva West Hams eiere hadde sett for seg da de ansatte den tidligere Premier League-vinneren som klubbens nye manager. Pellegrini synes fortsatt å være et godt stykke unna å risikere å få fyken, men chileneren kunne sannsynligvis greid seg uten Everton, Chelsea og Man Utd som sine tre neste ligamotstandere. Det ser allerede stygt ut, men det kan bli atskillig verre om bare noen ukers tid.

3. Mourinho kan puste ut – for nå
José Mourinho hadde kniven på strupen da hans United-elever marsjerte ut på Turf Moor søndag ettermiddag. Etter to tap på de første tre ligakampene, var portugiseren avhengig av en solid trepoenger mot Burnley, og det var nøyaktig det han fikk. Seieren virket aldri truet mot et tamt Burnley, som virker å være faretruende tynget av deres kortvarige Europa-eventyr. Etter kampen var Mourinho såpass lettet at han dedikerte seieren til klubbens daglige leder, Ed Woodward, som han flere ganger har anklaget for ikke å levere varene på transferfronten. Dermed kan Mourinho for øyeblikket puste lettet ut under landslagspausen.

4. Wilfried Zaha er Premier Leagues viktigste spiller
Ja, du leste det riktig. Crystal Palace tok ikke ett eneste poeng uten sin talisman Wilfried Zaha, og den statistikken er bemerkelsesverdig når den teller 11 kamper. Lørdag var Palace igjen uten sin desidert beste spiller, og igjen ble det et ubehagelig flatt nederlag mot relativt overkommelig motstand i form av Southampton. Dermed fortsetter londonernes utrolige statistikk uten lynvingen Zaha, og man kan ganske enkelt hevde at ingen klubber i Premier League er mer avhengige av en enkeltspiller enn det Palace er av 25-åringen. Roy Hodgson sa etter kampen at Zaha kan miste så mye som de fire neste kampene, hvilket selvsagt ikke er nyheter Palace-fansen ønsker seg.

5. Everton har et stykke igjen
Trøsten for mange Evertonians, da mistet nyinnkjøpte Richarlison til karantene, var at brasilianeren «bare» ville miste ligakamper hjemme mot Huddersfield og West Ham. Men, i lørdagens oppgjør mot the Terriers, var savnet av rekordkjøpet så altfor stort. Everton slet med å skape noe som helst mot et gjerrig Huddersfield-mannskap, og Marco Silva kan i det minste trøste seg med at han har mesteparten av to fulle uker på å komme opp med en plan for hvordan han skal stagge West Ham uten Richarlison. The Toffees er imidlertid fremdeles ett av fem ubeseirede lag i Premier League, så selv om poengdelingen mot Huddersfield var nedslående, kan Toffees-fansen likevel holde hodet hevet.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18