Premier League: Annullering er utelukket

11/05/2020

Det er også fortsatt håp om hjemmekamper

Dagens møte i det engelske fotballforbundet ga mage av svarene som har blitt etterlyst. Frykten om annullering av sesongen har lenge ligget der som en vond verkebyll, men dette ble i dag endelig utelukket. Samtlige klubber skal være innstilt på å fullføre sesongen, og etter å ha fått valget om å fullføre eller å bli stående med poengene som til nå er hentet ble valgt enkelt også for de tre lagene under streken.

Ideen om å spille de resterende kampene på nøytral bane har imidlertid fortsatt ikke høy stjerne blant alle. Omlag halvparten av PL-klubbene skal ha vært imot forslaget, selv om bare Brighton, Watford og Aston Villa har gått offentlig ut og vist misnøye med forslaget.

Kan hende ikke så rart. Brighton har fem gjenstående hjemmekamper, mot Arsenal, Manchester United, Liverpool, Manchester City og avslutningsvis Newcastle. Det vil naturlig nok være noe enklere å hente poeng mot disse tungvekterne hjemme, enn på nøytral grunn. Dette til tross for at det ikke vil være hjemmepublikum å støtte seg på. Reiseavstand samt trygge og familiære omgivelser spiller også inn. 

På dagens møte ble det da også gitt signaler om at hjemmebaner fortsatt ikke er utelukket. 
- Alle klubbene ønsker naturligvis å spille hjemme og bortekamper, og noen har gått ut med et sterkere ønske enn andre. I samarbeid med alle klubbene vil vi gjøre vårt ytterste for å få den mest rettferdige og trygge avslutningen på sesongen som overhodet mulig. Noen konklusjon er ikke gjort, men samtalene fortsetter, sier FA-sjef Richard Masters til engelsk presse etter dagens møte. 

 Mandag ble det også stemt frem forslag som tillater å forlenge kontrakten med spillere hvor avtalen utløper 1.juni.

Det gjenstår totalt 92 Premier League-kamper, og myndighetene ga søndag klarsignal for at profesjonell idrett kunne gjenoppta fra 1.juni. Publikum blir imidlertid neppe å se på tribunene før en vaksine er funnet. 

 


Tips

Bookietest2019