Potter endelig i Premier League

21/05/2019

Engelskmannen har tatt en gedigen omvei, men omsider kan 44-åringen endelig kalle seg Premier League-manager.

Graham Potter ble mandag ettermiddag ansatt som Brightons nye manager, etter at Chris Hughton ble avløst fra sine tjenester forrige uke. Kun to ligatriumfer på de siste 18 overbeviste Brighton-hierarkiet at Hughton ikke var rett mann til å ta klubben videre etter to sesonger i Premier League.

Den muligheten gis i stedet til Graham Potter, som har tatt en voldsom omvei for å komme seg til Englands øverste divisjon. Han startet nemlig, som kjent, trenerkarrieren i Östersund, og tok den svenske klubben fra fjerdedivisjon til sluttspillet i Europa League. Den mirakuløse prestasjonen ble etter hvert lagt merke til, og denne sesongen har Potter ledet Championship-klubben Swansea til en noe skuffende 10. plass. Likevel anser ikke Brightons eier, Tony Bloom, ansettelsen av Potter som gambling.

- Absolutt ikke. Vi har lagt ned veldig mye bakgrunnsarbeid i tilfelle trenerstillingen skulle bli ledig. Så snart vi bestemte oss for å se etter en ny manager, ble Graham tidlig den åpenbare kandidaten. Han er en fremragende trener, som gjorde en strålende jobb i Swansea under vanskelige omstendigheter, skryter Brighton-eieren om sin nye trener.

Og Potter, som ble presentert for spillere, supportere og media på sin egen 44-årsdag, har endelig kommet i mål som å bli manager i Premier League etter at han la opp som spiller som 30-åring.

- Jeg er så heldig som får denne muligheten, noe du alltids trenger i livet. Jeg har jobbet veldig hardt for å komme hit. Den ukonvensjonelle veien jeg tok for å komme hit, bunner i 14 år med hardt arbeid, offer, læring og feilskjær. Men, jeg er veldig stolt over å være her nå, sier en tydelig rørt Brighton-trener.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019