Petr Cech legger opp

15/01/2019

Arsenal-keeperen legger hanskene på hylla ved sesongslutt.

Petr Cech gir seg som fotballspiller når sesongen er over. Arsenals sisteskanse har mistet plassen mellom stengene til tyske Bernd Leno, og har fått begrenset med spilletid denne sesongen. 36-åringen, som har vunnet Premier League fire ganger med Chelsea annonserte sin beslutning tirsdag ettermiddag.

- Dette er min 20. sesong, og det er 20 år siden jeg skrev under på min første proffkontrakt, så det kjennes ut som en riktig tid til å kunngjøre at jeg legger opp etter denne sesongen. Etter å ha spilt 15 år i Premier League, og har vunnet det som er mulig, så jeg føler at jeg har oppnådd alt jeg ønsket å oppnå, sier Cech i en pressemelding.

Tsjekkeren ankom Chelsea i 2004 og var bare 22 år gammel da José Mourinho hentet ham til Premier League, og har siden hatt en utrolig karriere på balløya. Den tidligere Chelsea- og Manchester United-manageren har kommet med sine synspunkter på keeperens beslutning.

- Jeg er stolt over å være den manageren som ga ham trøyenummer 1 i en toppklubb i så tidlig alder. Etter den dagen har alt handlet om han, alle prestasjonene, alle nullene han har holdt, titlene han har vunnet og profesjonaliteten hans. Det er et stort tap for fotballen, men historien vil alltid være der. Jeg ønsker å gratulere ham for en fantastisk karriere, sier Mourinho til Sky Sports News.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019