Pep og Klopp i skyggen

15/05/2019

Chris Wilder kåret til sesongens manager i engelsk fotball

Manchester City står på terskelen til å bli aller første engelske klubb som vinner liga, ligacup og FA-cup i en og samme sesong. Liverpool mistet ligagullet med ett fattig poeng, men er fremme i sin andre strake Champions League-finale der de kan ta sin sjette tittel. Pep Guardiola og Jürgen Klopp hylles av alle, både egne og andres fans. Når det tirsdag skulle deles ut trofé til sesongens beste managerprestasjon i engelsk fotball måtte de uansett begge finne seg i å stå i skyggen av Sheffield United-manager Chris Wilder. 

Fra kjeller til elite på tre år
Wilder ble stemt frem som vinner av sine managerkolleger i de fire øverste divisjonene, og ut fra forutsetningene er det liten tvil om at Wilder har gjort seg fortjent til hyllest. 

Wilder er født og oppvokst i stålbyen Sheffield, og det var også her han startet sin aktive spillerkarriere. Som manager gikk han gradene i lavere divisjoner, før han i mai 2016 takket et rungende ja til tilbud fra sin favorittklubb – som da var middelhavsfarer på nivå 3. Med små ressurser bygget Wilder et lag av hjemmeproduserte spillere og leiesoldater, mens den Sheffield-fødte sliteren Billy Sharp ble gitt kapteinsbindet. Oppskriften ga umiddelbare resultater, da The Blades tok 100 poeng og vant tittelen i League One. Returen til The Championship ble brukt til stabilisering og en svært respektabel 10.plass, før det i år altså ble feiret opprykk og etterlengtet retur til Premier League – tolv år etter at de vinket farvel. 

DRØMMEDUO: Billy Sharp og Chris Wilder er limet i Sheffield Uniteds suksesshistorie. 

Inspirasjon
Chris Wilder har I løpet av tre år ledet Sheffield fra skyggesiden og tilbake til Premier League, og han har utført bragden med svært beskjedne midler. Gleden over å lykkes med akkurat sin barndoms favorittklubb er naturligvis ekstra tilfredsstillende, og 51-åringen innrømmet da også i takketalen at opplevelsen er stor.
-Å bli stemt frem av kollegene til en pris som dette føles utrolig, og setter en ekstra spiss på en fantastisk sesong for både Sheffield United og meg. Sir Alex Ferguson, Gareth Southgate, Sam Allardyce, Walter Smith og Dave Bassett er av de tidligere vinnerne, og alle er folk jeg har sett opp til og blitt inspirert av. Min vei frem til trofeet har vært litt annerledes, og jeg håper andre managere igjen kan la seg inspirere av hva jeg har oppnådd, sa Wilder etter å ha mottatt den gjeve prisen i regi av League Managers Association. 

Prisdrysset på LMA-utdelingen:
Sir Alex Ferguson trophy: Chris Wilder
Premier League-manager: Pep Guardiola, Manchester City
The Championship: Chris Wilder, Sheffield United
League One: Mick Harford, Luton Town
League Two: Danny Cowley, Lincoln

 


Kim Marki

Bookietest2019